Wat is meer Nederlands dan een lekkerbekje met friet?! Deze 2.0 variant is meer van de huidige tijd en redelijk makkelijk van de BBQ naar het bord te brengen. Pimp dit gerecht met de Harissa Remoulade van Saus.Guru en tover een knapperige licht spicy maaltijd op tafel, waar ook de kids van smullen!

BBQ prep

Start met het opstoken van de barbecue naar de 180 graden. Wanneer deze op temperatuur is leg je de plate setter (hitteschild) erin. Hierboven plaats je het RVS grill rooster.

Friet of patat?

Begin met de aardappels, snij deze in het gewenste friet formaat. Doe deze in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

TIP: Voor de afwisseling kun je ook een lekkere BBQ rub kiezen. Wij van BXC zijn helemaal fan van de Mother Of All Rubs!

Leg nu de frietjes op het rooster en laat deze krokant worden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Als een vis op het drogen

Begin met het paneren van de vis. Dep de vis droog en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Neem een diep bord of een ovenschaal en strooi hier de panko in. Rol de kabeljauw goed door de panko tot dat deze helemaal bedekt is. Plaats de skillet naast de frietjes op het RVS rooster en laat deze warm worden. Leg de stukken vis erin en gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. De temperatuur kun je gemakkelijk meten met een thermapen.

Garnering

Als garnering nemen we de wortel en snijden hier dunne julienne repen van. Dit doen we ook met de paprika voor een frisse knapperige toevoeging aan het gerecht.

Saus.Guru-Recept-Recipe-Bbq-Kamado-Barbecue-Remoulade-Vis-Lekkerbek.jpg.jpg

Bord opmaak

Plaats de friet en kabeljauw op een bord en knijp de Harissa Remoulade in een tipje erbij. Garneer af met de crudités en een halve citroen per persoon.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

 • Uitverkocht

  Olive Forged Koksmes

 • Uitverkocht

  RVS tang Smokin’ Flavours

  Turn it like a pro

 • Uitverkocht

  Saus.Guru BBQ Saus Harissa Remoulade

  The Gourmet Collection

 • Uitverkocht
  SG078-4-Mother-Of-All-Rubs-210gr

  Saus.Guru pitmaster rub – Mother of all rubs

  Pitmaster collection

 • Uitverkocht

  Skillet Black 28cm Combekk

  100% recycled cast iron

 • Uitverkocht

  Snijplank XL Baas Boards

  Met de hand gemaakt

 • Uitverkocht

  Thermapen One

  Dé must have thermometer

Ingrediënten

Benodigheden

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ