Well done? Dit watermeloen recept blijft altijd mooi rood van binnen! Low & slow is bij dit recept de kern en eigenlijk hoe langer hoe beter! Heerlijk als vegetarisch/ Vegan voor of hoofdgerecht, en heerlijk op een zomeravond met een sauvignon of een Blond biertje. Dit recept is licht pittig met veel frisse tonen. Door de vlezige structuur van de watermeloen blijf je toch een bite houden.

BBQ aansteken

Stook de bbq alvast op 130 graden, normaal gaat low en slow lager maar door het hoge vochtgehalte stellen we de graden ook wat hoger in. Wanneer de bbq op temperatuur is kun je alvast de heat deflector erin leggen.

Watermeloen

Schil de watermeloen en snij het vruchtvlees iets in zodat je een ruit patroon krijgt. Rub nu de watermeloen in met 300 gram raspberry rub. Leg hem op de bbq voeg eventueel rookhout chunks toe. Gaar hem nu een uurtje en lak hem dan in met de Raspberry chipotle saus.

Laat hem nu rustig doorgaren de kern temperatuur loopt op tot ongeveer 90 graden vanwege het vocht. Voor minimaal 4 uur. Hoe langer je de watermeloen gaard hoe zachter deze wordt.

Wanneer je er tevreden mee bent haal de watermeloen van de bbq af en haal de heat deflector eruit. lak de watermeloen nog een keer na met de saus en leg hem nog even terug zodat de saus karameliseren. Verband de saus niet.

Leg hem nu voor een uurtje onder aluminiumfolie weg.

Saus en salade

Meng nu de de like mayo met dezelfde hoeveelheid saus, wanneer je een spuitflesje hebt gebruik deze voor het portioneren van de saus straks op het gerecht. Meng de veldsla met een scheut olijfolie en 10 gram rub. Snij de rode ui in schijfjes.

Snij nu dunne plakken van de watermeloen en leg deze op de borden. Maak de borden op de veldsla, taugé, rode ui, sesamzaadjes en de like mayo saus.

Eet smakelijk!

Tip. aangezien een watermeloen vrij groot is en je voor dit recept ongeveer de helft overhoud, leg deze koud weg in de koelkast voor eventueel de volgende dag of snij er dikke “steak” plakken van en grill ze als een steak op de BBQ (zie foto hieronder).

Ingrediënten

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ