Borrelen en nachos zijn perfect voor elkaar gemaakt. Deze zelfgemaakte nacho's zijn ideaal om te delen, zelfs als je vegetarische vrienden langskomen! Dip en dubbel dip de zelfgemaakte nacho's in twee verschillende zelfgemaakte sauzen! De frisse zelfgemaakte Guacamole of de romige tomaten salsa saus. Dit recept brengt een feestje naar iedere borreltafel.

Bij dit recept heb ik gebruik gemaakt van een pellet barbecue. We gaan namelijk indirect koken en dit kan hier perfect op. Natuurlijk kun je dit gerecht ook op een kamado maken. Maak dan gebruik van een plate setter (hitteschild).

Carving those nacho’s

Begin met het snijden van de wraps in de gewenste vorm. Het makkelijkst om te dippen en saus erop te scopen is een driehoek of rechthoekig exemplaar, maar een dino of puppy model is ook een optie. Bestrijk de nachos met olijfolie met behulp van een kwastje en strooi de Beef Bark pitmaster rub eroverheen. Zet de pellet barbecue aan op 160 graden en plaats het rooster erin. Bak de wraps in 8 tot 10 minuten krokant en laat ze hierna op een plaat afkoelen.

macho nacho guacamole salsa bbq kamado recept IMG_3538

Guacamole

Terwijl de nachos afkoelen kun je beginnen aan de guacamole. Snij de rode ui, knoflook en rode peper fijn. Prak een avocado, pers het sap uit een limoen en voeg dit alles samen. Voeg hier twee eetlepels Black Garlic saus aan toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de guacamole af met folie om verkleuring tegen te gaan.

macho nacho guacamole salsa bbq kamado recept IMG_3543

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Saus.Guru BBQ Saus Black Garlic

    • The Gourmet Collection
    • Online op voorraad
  • Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Skillet Black 28cm Combekk

    • 100% recycled cast iron
    • Online op voorraad

Romige tomatensalsa

Meng in een mengkom de tomatenpulp, roomkaas en Mother of all Rubs kruiden door elkaar. Snij de verse peterselie en rode ui grof en roer deze door de salsa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salsa in een skillet en strooi de nachos eroverheen. Maak kleine plakjes van de cheddar en strooi deze er over heen. Zet het geheel nu voor 5 tot 7 minuten terug in de pellet barbecue totdat de kaas goed gesmolten is en de tomatensalsa warm is. Snij de bosui in kleine rondjes en gebruik als topping. Serveer de nachos samen met de guacamole en eventueel nog wat extra Black Garlic sauce.

macho nacho guacamole salsa bbq kamado recept IMG_3575

Ingrediënten

  • Tortilla wraps, 6 stuks

  • Saus.Guru Beef Bark

  • Saus.Guru Mother of all Rubs

  • Saus.Guru Black Garlic sauce

  • Olijfolie, 1 el

  • Avocado, 1 hele

  • Rode peper, 1 halve

  • Rode ui, 1 stuk

  • Black garlic, 1 el

  • Knoflook, 1 teen

  • Limoen, 1 stuk

  • Tomatenpulp uit blik, 200 gram

  • Verse krulpeterselie, 3 gram

  • Roomkaas, 100 gram

  • Cheddar kaas, 3 plakken

  • Bosui, 1 stengel

  • Peper en zout naar smaak

  • Benodigdheden

  • RVS rooster

  • Plate setter (hitteschild) bij kamado

  • Skillet

  • BBQ tang

  • Kwastje

  • Mengkom

  • Afdekfolie

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ