Er zijn diverse desserts die je makkelijk kunt bereiden op de barbecue, maar wat ons betreft staat deze nu bovenaan ons lijstje. Je moet wel van zoet houden en van plakkerige marshmallows, maar af en toe moet dat kunnen. Als je de rest van de ingrediënten bekijkt, dan hoeven we je toch niet verder te overtuigen om met dit nagerecht aan de slag te gaan.

Je kunt voor gemak gaan en kant-en-klaar pizzadeeg nemen. Een andere optie is om wat meer deeg te maken als je toch pizza’s ging bakken. Als je op zoek bent naar een goed pizzadeeg recept, deze kun je ook vinden tussen recepten op de site .

Je kunt de restwarmte gebruiken om deze Panpizza op te bakken of je barbecue na een low&slow sessie nog even opstoken naar die 180-200 graden Celsius.

Voorbereiding

Breng je barbecue naar een temperatuur van 180 tot 200 graden Celsius met de platesetter er in geplaatst en het rvs rooster er boven.
Vet ondertussen de skillet in en bedek deze hierna met je pizzadeeg. Snij langs de rand van de skillet het overtollig deeg weg. Is je skillet groter dan je kant-en-klaar pizzadeeg breed is, dan kun je het overtollige deeg gebruiken om de gehele pan te bedekken.

  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Pizza cutter mes Smokin’ Flavours

    • Cut, slice & eat
    • Online op voorraad
  • Pizzaschep Smokin’ Flavours

    • Schuif je pizza in één beweging op je pizzasteen
    • Online op voorraad

Voorbakken

Plaats de skillet nu voor zo’n 10 minuten op de barbecue. Hierna zal het deeg al voldoende stevig zijn om uit de skillet te nemen.
We gaan nu het door de skillet gevormde deeg vullen.

Verkruimel de Bastogne koeken grof en bedek hiermee de bodem. Hierna kunnen de marshmallows er in. We adviseren wel om met je marshmallows niet boven de rand van het deeg te gaan en dan zou het kunnen dat je het witte snoepgoed met een mes moet halveren.

Snij de kroontjes van de aardbeien, snij ze door en plaats ze verspreid tussen de marshmallows. Halveer ook de caramel fudges en verdeel ze in de panpizza. Strooi als laatst nog wat van de chocolade druppels er over en plaats dan de Panpizza terug op de barbecue.

Marshmallow-panpizza-recept-matthijs

Laat de pizza staan totdat de marshmallows mooi goudbruin kleuren en vloeiend in elkaar over lopen.

Serveren

Maak Marshmallows Panpizza nog af met wat topjes van de munt. Het dessert is ideaal te snijden met het speciale pizzames. Serveer met een lekker drankje en wat snoetenpoetsers!

Marshmallow-panpizza-recept-matthijs

Ingrediënten

  • Kant-en-klaar pizzadeeg, 400 gram

  • Bastogne koeken, 7 stuks

  • Melk chocolade smeltdruppels, 200 gram

  • Lonka caramel fudges, 100 gram

  • Aardbeien , 250 gram

  • Marshmallows , 150 gram

  • Munt, 1 takje

  • Benodigdheden

  • Multilevel systeem, 1 stuk

  • Platesetter, 1 stuk

  • RVS rooster, 1 stuk

  • Gietijzeren skillet,1 stuk

  • Pizzaschep, 2 stuks

  • Pizzames, 1 stuk

  • Hittebestendige handschoenen

  • Matthijs Kannekens

    Geschreven door:

    Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

    Bekijk team BBQ