Gebruik voor de lekkerste pizza echte buffelmozzarella. Snijd de mozzarella voor het beste resultaat 1 of 2 dagen van tevoren in plakjes en laat ze in de koelkast uitlekken. Op deze manier bevat de kaas minder vocht, zodat je zeker weet dat de bodem krokant wordt. Voor een snelle variant kun je de mozzarella goed droogdeppen of een andere kaas, zoals geraspte Edammer, gebruiken.

Mozzarella lang laten uitlekken

Snijd de buffelmozzarella in plakjes en laat ze in een zeef, boven een kom 1 of 2 dagen in de koelkast uitlekken. Je kunt de zeef ook onder druk zetten door twee zeven op elkaar te gebruiken met de mozzarella ertussen en gewicht in de bovenste zeef leggen.

Voorbereiding

Breng de kamado, met het hitteschild, het rvs-rooster en de pizzasteen, naar een temperatuur van 280 °C; verwarm deze setting minstens 20 minuten voor. Pluk de blaadjes van de basilicum.

Maak de pizzabodems zoals je favoriete recept (in het ultieme kamado boek op pagina 183 staat mijn recept, of kijk de livestream over de pizzasteen). Bestrooi de pizzaschep met semola of polenta en schuif de schep onder de bodem voordat je deze gaat beleggen.

Schep een lepel van de tomatensaus (ook hiervoor staat een recept in het boek, tijdens de livestream geef ik wat tips) op de eerste pizzabodem en strijk deze met de achterkant van de lepel uit. Beleg met een zesde deel van de buffelmozzarella en een zesde deel van de pecorino.

Pizza bakken

Laat de pizza op de pizzasteen glijden en bak de pizza in 6-7 minuten gaar en krokant. Controleer na ongeveer 3 minuten of de pizza egaal kleurt. Mocht dit niet zo zijn dan draai je de pizza een kwartslag voor de resterende baktijd. Rol intussen de volgende pizzabodem uit en beleg deze.

Haal de pizza uit de kamado met de pizzaschep. Bestrooi met een paar basilicum- blaadjes en besprenkel met de olijfolie. Snijd de pizza met een groot, scherp mes (je hebt een speciaal pizzames hiervoor) in punten en serveer direct. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier.

Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Lees meer over Het ultieme kamado boek & koop direct in de webshop

 

Dit recept maakt onderdeel uit van een livestream

We vervolgen met de skillet. Een onmisbaar accessoire als je het ons vraagt. Een skillet is een ondiepe, gietijzeren pan die je voor eindeloos veel doeleinden kunt gebruiken. En dat laten we zien in de zesde livestream! We gaan flink aan de slag met bijvoorbeeld een gebakken gyoza, dit zijn kleine Japanse dumplings. We bakken een Italiaanse focaccia, schroeien een tonijn steak met Oosterse invloeden, verleggen de grenzen wanneer we een inktvis gaan vullen met gamba’s én laten ook zien dat groentjes prima samen gaan met de skillet. Kijken dus! Bekijk de volledige livestream op Youtube en abonneer je op ons kanaal!

Ingrediënten

 • 2 bollen buffelmozzarella a 200g

 • 1 bosje basilicum

 • 6 pizzabodems

 • grove semola of polenta

 • Tomatensaus

 • 40 g gemalen pecorino

 • 4 el extra vierge olijfolie

 • Benodigdheden

 • Hitteschild

 • RVS rooster

 • Pizzasteen

 • Pizzaschep

 • Zowie Tak

  Geschreven door:

  Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

  Bekijk team BBQ