Wat is er nu leuker bij een goede film of een voetbalwedstrijd dan heerlijke popcorn uit je kamado? Gebruik hiervoor popcorn mais en je eindigt met een heerlijke, licht gerookte popcorn. Een goede BBQ rub (wij gebruikten de chicken rub van LetzQ tijdens de livestream) maakt het helemaal af!

Bereiding

Doe niet te veel popcorn in een bakje en voeg wat zonnebloemolie toe en meng dit goed. Doe daarna de popcorn in de trommel en zorg dat je BBQ temperatuur rond de 200 graden is, dit mag direct of indirect dat maakt op zich niet veel uit.

Laat de trommel draaien voor ongeveer 10 minuten. Zodra de popcorn begint te poppen gaat het hard. Houdt het dan goed in de gaten en sluit je luchttoevoer af zodat het niet te hard gaat. Als het poppen ophoudt of sterk minder wordt is je popcorn gereed en kan je deze eruit gaan halen. Breng de popcorn op smaak zoals je zelf wenst. Probeer bijvoorbeeld eens in plaats van zout, de Chicken rub van LetzQ, heel verassend en lekker!

Ingrediënten

  • Popcorn mais

  • Zonnebloem olie

  • LetzQ Chicken rub

  • Geschreven door:

    Peter is een absolute kamado expert. Werkt voor Big Green Egg NL, met LetzQ maakt hij de lekkerste rubs en ontwikkelt de tofste accessoires zoals een draaiend spit. Heb je ook een vraag aan Peter? Laat het ons weten!

    Bekijk team BBQ