Vind je Pulled Pork maken te lang duren? Of verkies je kip boven varken? Of wil je gewoon eens iets anders? Dan is deze snelle bereiding van Pulled Chicken een absolute aanrader. Pulled Chicken met paprika, perzik en een lekkere barbecue saus is lekker te eten op een broodje. Een kleurrijke en smakelijke combinatie!

Door bij de kip de rub op een goede manier aan te brengen onder en boven de huid, krijg je een maximale smaak overdracht. Hiervoor zul je met de vingers de huid zoveel als mogelijk moeten los maken. Daarna kun je de rub ook onder het vel strooien en verder in masseren. Een hele kip is goed toe te passen voor Pulled Chicken door de combinatie van het magere witte vlees en het vettere rode vlees. Het meeste vet bij de kip bevindt zich op de rug. Door de kip dus niet rechtop maar plat op de borst te leggen, zullen de vetten van rug vanzelf de rest bedruipen. Ondertussen drinken we dus lekker dat blikje bier wat we niet nodig hebben leeg.

Bereid de kip op tijd zodat deze na de EGG nog even wat kan afkoelen. Een iets afgekoelde kip is wat prettiger te pullen. Doe dit zorgvuldig zodat er geen botjes mee gaan met het vlees.

Start met de voorbereiding

Het vel van de kip op de rug, de poten, en de borst los maken. Hierna kunnen de rubs goed worden aangebracht onder het vel. Breng daarna beide rubs aan op de buitenkant van de kip. Zet de kip hierna in de koelkast. Maak de kamado klaar met plate setter / conveggtor op 175 graden. Op het moment dat de temperatuur stabiel blijft halen we de plate setter er even uit om de amandel rookhout snippers toe te voegen op de gloeiende kolen.

Kip garen & roken met Fire Spice

De plate setter / conveggtor plaatsen we terug en de kip gaat op het rooster. De kerntemperatuur meter plaatsen we in de dij van de kip. We sluiten de kamado en de rook mag zijn werk doen. Terwijl de kip rustig gaart, hebben we de tijd om de rode paprika in blokjes te snijden en de ui te snipperen.

Bij een kerntemperatuur van rond de 40 graden passen we wat extra rook en dus smaak toe. Dit doen we door wat Fire Spice van Smokey Olive Wood aan te brengen op de plate setter. Blijf zeker in de buurt van de barbecue zodat je deze heerlijke geuren goed mee krijgt! Bij een kerntemperatuur van 75 graden gaan we de kip er af halen. Deze mag even rusten.

Perziken grillen

De perziken halveren we en verwijderen de pit. De perziken gaan op het grillrooster, directe warmte, 200 graden. Hiervoor hebben we de plate setter verwijderd zodat we direct kunnen grillen. De perziken draaien we na een paar minuten een slag zodat we een mooie grillruit krijgen. Als ze zacht worden mogen ze er af.

De rode paprika en ui gaan met wat boter in de gietijzeren skillet op de EGG. Roer het geheel regelmatig om. Naast de skillet is nog plaats voor de Griekse pita broodjes, die bakken we direct even af. Wanneer je een grote skillet gebruikt leg je ze gewoon erbij op de skillet. Draai de pita’s na enkele minuten om.

De gegrilde perziken zijn inmiddels wat afgekoeld. De schil moet vanzelf los laten en is nu makkelijk te verwijderen. Daarna snijden we de perziken in blokjes.

Pulled chicken time!

Tijd om de kip te pullen. Om schoon en netjes te kunnen werken is het handig om hierbij nitril handschoenen aan te trekken (eventueel twee lagen wanneer de kip nog erg warm is). Op deze manier kun al het mooie vlees van alle delen van de kip zorgvuldig met de handen er af halen. Vette delen, het vel en de botten kunnen meteen weg.Het gepullde kippenvlees gaat in een braadslede en we voegen wat lekkere zoete barbecue saus toe. Meng het geheel goed door elkaar en pull het desnoods wat kleiner.

Voor het opmaken van de broodjes snijden we deze doormidden en vullen het deels met de Pulled Chicken, daarna wat paprika, ui, stukjes perzik en dan eventueel weer wat pulled chicken. Voor een extra smaakkick doen we er nog wat fijn gesneden koriander over. Serveer er nog wat halve gegrilde perziken en je hebt een verrassend kipgerecht op tafel staan!

Ingrediënten

 • 1 hele kip

 • 4 perziken

 • 1 rode paprika

 • 1 ui

 • Verse koriander

 • GG Kansas city red

 • Boter

 • 4 pitabroodjes

 • LetzQ chicken rub

 • GG sweet paprika BBQ rub

 • Matthijs Kannekens

  Geschreven door:

  Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

  Bekijk team BBQ