Even een keer wat anders. Een lekkere wokschotel met Aziatisch gemarineerde kipdijfilet, knapperige groente en smaakvolle rijstnoedels. Makkelijk te maken en snel klaar! Plus, je gebruikt de wok op je barbecue. Een super veelzijdige accessoire waar je zo veel lekkers mee kunt maken. Dus hop, die barbecue aan, wok heet maken en genieten maar!
Aziatische kipdijfilet marineren
Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en doe ze in een mengkom. Rasp de gember en de knoflook over de kip. Halveer de rode peper over de lengte en schraap de zaadjes en zaadlijsten eruit. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes heel fijn en voeg toe aan de kip. Voeg de kardemom, kerriepoeder toe gevolgd door de ketjap en 2 eetlepels General TSO saus. Roer goed door zodat alle kip bedekt is met de marinade. Dek af en laat minimaal 20 minuten marineren.
De groe(n)ten!
Pel de rode ui en snijd in blokje die ongeveer even groot zijn als je kipblokjes. Snijd de onderkant van de paksoi af en snij de rest in net zulke grote blokjes als de rode ui. Ook het bladgroen van de paksoi mag je lekker meesnijden. Haal de topjes van de sugarsnaps af en probeer de draad over de lengte mee te trekken. Voeg alle groenten, inclusief de paksoi in een vergiet of zeef en spoel goed af onder koud water.
Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud af en besprenkel met een beetje olie zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Kluts de twee eitjes in een kommetje.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
De barbecue aansteken
Wokken doen we snel op een hoge temperatuur. Daarom steken we de barbecue goed aan vandaag! Gebruik 3 wokkels in het midden van je houtskool om een flinke hotspot te creëren en breng je barbecue naar een temperatuur van zo’n 200 oC. Plaats de wokpan in de barbecue en laat goed heet worden. Je kan testen of de wok goed heet is door een beetje olie erin te doen en één stukje kip erin te leggen. Begint de olie te bruisen rondom de kip, dan is de wok heet en kan de rest van de olie erbij.
Niet mokken maar wokken!
Je hebt nu een hele hete wok, klasse! Als het goed is heb je bij de vorige stap de olie al toegevoegd dus kun je nu de gemarineerde kip toevoegen. Let op dat je de kip uit de marinade haalt en de overige marinade niet weggooit. Deze gebruiken we straks nog. Blijf de kip continu roeren met de woklepel, het is belangrijk om beweging in de pan te houden. De pan is namelijk zo heet, als je de ingrediënten te lang stil laat staan branden ze aan. Als de kip gaar begint te worden en als deze een lekker kleurtje heeft voeg je de geklutste eitjes toe. Wederom goed roeren; ‘quite the workout’.
Als de eitjes lekker rondom de kipblokjes gestold zijn voeg je de groente toe en wok deze zo’n 3 tot 5 minuten mee. Voeg daarna de rest van de marinade toe en verhit deze even goed door. Voeg de rest van de General TSO saus toe en roer goed door. Doe de rijstnoedels in de wok en roer nog even goed door. Laat de hitte nog even goed door je wokgerecht heen gaan. Haal de wok van de barbecue en giet het gerecht in een mooie grote schaal. Bestrooi met krokante uitjes en/of cashewnootjes.
Lekker om te eten met stokjes en de General TSO saus als extra ernaast.
享受你的晚餐 (oftewel: eetsmakelijk!)
Meer lezen over wokken op de BBQ?
Wokken is namelijk een populaire bereiding in veel keukens, maar kan ook uitstekend op de barbecue! We vertellen je alles over hoe je jouw wokgerechten van de barbecue optimaal kunt bereiden in deze blogpost!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Anton Pieterson
Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.
Bekijk team BBQ