Tegen shortribs, de ribben van een rund, kijken veel mensen op. Maar het is eigenlijk een stuk vlees wat zich makkelijk laat garen en waar niet veel mis mee kan gaan. De temperatuur laag houden of zoals in dit recept op tijd inpakken met aluminium folie met een beetje vocht. Door ze vooraf los te snijden krijg je een leuk presentatie effect wat weer anders is dan anders.

Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

Voorbereiding

Verwijder het membraam aan de achterzijde en ontvlies evt de bovenkant. Besmeer de ribben dun met een laagje Black Mojo en rub met Beef Bark. Pak de ribben in in een theedoek of papier en laat ze een nachtje in de koelkast marineren.

Je hebt 2 keuzes, of je snijdt de ribs los van elkaar of je laat ze gewoon heel. Wanneer je eerder shortribs hebt gemaakt heb je hem waarschijnlijk heel gelaten. Hierom is het leuk om ze nu los te snijden voor het echte Black Mojo Lolly effect.

Op de BBQ

Verwarm de pelllet grill, oven, smoker, of BBQ voor op 120 graden indirecte hitte. Besmeer de ribs met de Black Mojo voordat ze op de gril gaan. Als je wilt roken is dit het beste moment om dat te doen. Gebruik hiervoor een stevige houtsoort zoals hickory. Gaar rook de ribben tot een kern van 70 graden. Besmeer de ribben nogmaals met Black mojo en verpak ze in aluminiumfolie met een beetje vocht (wat uit de ribben is gekomen of bijvoorbeeld appelsap). Gaar de ribs verder tot 90-95 graden.

Een alternatieve presentatie methode is het vlees en bot van elkaar te scheiden, en het vlees in dunne plakken te snijden en weer op het bot te serveren (zie laatste foto).

 

Benodigdheden

  • Rookchunks hickory

  • Aluminium folie

  • Siliconen kwast

  • Geschreven door:

    Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

    Bekijk team BBQ