Traditioneel wordt een tarte tatin met appel gemaakt en staat voor omgekeerde taart. Je maakt hem namelijk met de bodem naar boven en aan het einde draai je hem in één keer om. Serveer er lekker wat (vanille) ijs, slagroom of crème fraîche bij met eventueel zelfs nog wat vers fruit bij. Zo sluit je ieder diner smaakvol af!

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rooster, tot 220 °C. Vet intussen een ronde, ondiepe bakvorm (Ø 20 cm) of de ronde druippan (neem dan wel wat extra ingredienten) royaal in met de boter en bestrooi met de rietsuiker. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel ze over de bakvorm. Bestrooi ze met kaneel naar smaak. Dek af met de plak bladerdeeg en snijd het overtollige deeg af.
  • Plaats de vorm op het rooster en bak de tarte tatin in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Stort de tarte tatin op een bord, bestrooi eventueel met extra kaneel.

Ingrediënten

  • 30 g boter

  • 2 el rietsuiker

  • 2 peren

  • kaneel

  • plak bladerdeeg

  • Geschreven door:

    Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

    Bekijk team BBQ