Bij Restaurant Anchor Bar zagen we ze als allereerste op het menu; Buffalo Wings. Deze snack komt van oorsprong uit de frituur en is razend populair in Amerika. Versneld naar het jaar 2020 kun je deze snack bij verschillende restaurants en fastfoodketens bestellen als onderdeel van de menukaart maar ze worden tegenwoordig ook steeds populairder op de barbecue. Deze Vegan Wings zijn alles behalve traditioneel. Super lekker als bijgerecht of als snack op een borrelplankje met vrienden.

BBQ-keuze

Bij dit recept heb ik voor de pellet grill gekozen omdat we indirect willen garen. Dit is natuurlijk ook mogelijk op een kamado wanneer je gebruik maakt van een plate setter.

Bereidingswijze

Chop de bloemkool en snij hier even grote roosjes van. Op deze manier zorg je er voor dat de bloemkool straks gelijkmatig gaart. Zet een pan water op het vuur, breng het aan de kook en leg de roosjes erin. We gaan nu blancheren. Dit is het voorgaren van een product wat daarna abrupt wordt onderbroken door te koelen. Wanneer de roosjes iets voor beet gaar zijn haal je deze uit het water en spoel je ze af met koud water. Leg ze op een theedoek en laat ze drogen.

Beslag en dippen

Neem nu de mengkom voeg hier de Beef Bark, bloem en soya-melk aan toe. Meng het geheel tot een gladde massa. Haal met een pincet of tang de bloemkoolroosjes door het beslag. Zorg dat het beslag overal goed verdeeld zit. Laat even uitlekken boven de bak.

Fire up the Q

Steek nu de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van 170 graden. Leg de bloemkool roosjes op het rooster en gaar deze in 10 minuten gaar.

Kwasten

Neem nu de Black Mojo en een Basting Brush, bestrijk de roosjes en laat deze nog even 7 minuten door garen op de barbecue.

Serveer direct als een lekkere borrelsnack.

Ingrediënten

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ