Wentelteefjes, wie is er niet groot mee geworden? Met dit simpele recept tover je ze in een handomdraai op tafel als heerlijk dessert. Het gaat goed samen met de gegrilde appel schijven en uiteraard een bolletje ijs wanneer je daar zin in hebt.

Bereiding

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 250 °C. Verwarm de boter in de skillet op het rooster en klop de eieren met de melk los.
  2. Haal de sneetjes suikerbrood door het eiermengsel en bak ze ca. 5 minuten per kant in de skillet. Schil intussen de appel en snijd in plakken.
  3. Haal de skillet uit de EGG en gril de plakken appel kort op de snijvlakken. Serveer de appel bij de wentelteefjes en bestrooi met de poedersuiker.

Ingrediënten

  • 30 g boter

  • 3 eieren

  • 250 ml melk

  • 8 sneetjes suikerbrood

  • 1 appel

  • poedersuiker

Geschreven door:

Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

Bekijk team BBQ