Runder picanha

Ca. 1,6 kg.

  • Herkomst Oostenrijk
  • Ras Simmentaler
  • Voer Gras
  • Formaat Ca. 1,6 KG

48,50

Online op voorraad
Nu besteld = maandagavond in huis!
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers
Kies de juiste accessoires

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

De Picanha is het staartstuk van het rund. Vroeger werd van dit deel vooral braadlappen gesneden. Maar vanuit Brazilië is de picanha populair geworden, de vetkap bereidt je mee en deze smelt langzaam weg en laat zijn smaak en vet achter in het vlees waardoor je ontzettend smaakvol en mals vlees krijgt.

De Simmentaler is een ras welke leeft in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Deze dieren kunnen vrij grazen in de alpen weides en hebben veel loopvrijheid. Het vlees heeft een lichte vetmarmering maar een zeer goede smaak en sappige structuur.

Hoeveel heb je nodig?

Normale eter: 125-175 gram

Grote eter: 200-250 gram

Meat lover: 250+ gram

ingrediënten

100% rundvlees

Voedingswaarde

  • Energie: 691 Kj / 165 Kcal
  • Vet: 8.1 Gr.
  • Verzadigd vet: 3.5 Gr.
  • Koolhydraten: 0.0 Gr.
  • Suikers: 0.0 Gr.
  • Eiwitten: 23.0 Gr.
  • Zout: 0.2 Gr.
  • Artikelnummer: 8718272191099

    Meer weten over picanha

    Picanha vindt zijn oorsprong in Brazilië, waar het een van de meest populaire snitten van rundvlees is. Het wordt vaak geassocieerd met de Braziliaanse churrasco-stijl van barbecueën

    Meer over Picanha

    BXC teampagina Bas workshop
    Tips van chef Bas

    Een Picanha welke langzaam gegaard is blijft ontzettend maar qua gelijkmatige garing. Door het vlees te roken op 120 graden met whisky hout wordt het vlees ontzettend mooi gelijkmatig. Het vlees laat ik rusten en de temperatuur gaat wat omhoog en sear ik de ingesneden vetkap in een warme skillet of plancha.

    • Rare 50ºC
    • Medium 56ºC
    • Well 62ºC

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Runder picanha

  • Picahna-Zuid-Amerika-close-1

    Runder picanha

    • Ca. 1,6 kg.
    • Online op voorraad
  • +
  • i

    Angus & Oink – Gaucho

    • Chimichurri rub
    • Online op voorraad
  • iSmoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours – 20 cm

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • i

    Style de Vie Laguiole Steakmessen RVS

    • Online op voorraad
  • Totaal:

    48,50

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Runder picanha

    Reverse sear Picanha met Red Chimichurri

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Picanha met knoflook jus

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen
    kamado bbq picanha-burger-chimichurri-big-green-egg-recept-03

    Picanha burgers met chimi churri

    • Niveau gemiddeld
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen
    Picanha-van-het-spit

    Picanha van ‘t spit

    • Niveau Moeilijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 Personen
    zomerse-risotto-met-picanha-recept

    Picanha met tomatenrisotto

    • Niveau Gemiddeld
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 Personen

    Lekker om bij te drinken

    Smaakt goed bij deze picanha

    Masseria Borgo dei Trulli Salice Salentino Riserva – Deze Italiaanse rode wijn uit de Puglia streek past waanzinnig goed bij gegrild en gerookt vlees, de krachtige smaak van bramen, zwarte bessen en gedroogde kruiden en aardse tonen passen goed bij de volle smaak van de Picanha.

    De Dikkere Prins #2 de Magistraat – Een West coast IPA die licht bitter maar wel lekker moutig is van het Zamba hop, deze IPA past erg goed bij gegrild rood vlees en door het gebruik van een beetje grof zeezout over je Picanha combineert deze zeer mooi met de IPA.

    Bekijk ons complete aanbod wijnen en bieren!

  • iMasseria-Borgo-dei-Trulli-Salice-Salentino-Riserva

    Masseria Borgo dei Trulli Salice Salentino Riserva

    • Malvasia Nera, Negroamaro
    • Online op voorraad
  • iDe-dikke-prins-magistraat-bierfles

    De Dikke Prins – De Magistraat

    • IPA - fles 33cl - 5.4 %
    • Online op voorraad