Runderhaas Chateaubriand

Ca. 500 gram

  • Herkomst Oostenrijk
  • Ras Simmentaler
  • Voer Gras
  • Formaat Ca. 500 gram

41,00

Online op voorraad
Nu besteld = maandagavond in huis!
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers
Kies de juiste accessoires

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

Chateaubriand: een supermals runder braadstuk, gesneden uit ‘t middengedeelte of de kop van ossenhaas.

Een chateaubriand wordt vaak gebruikt voor een roast of een klassieke Beef Wellington waar het vlees eerst gegrild wordt en vervolgens met mosterd wordt ingesmeerd en vervolgens ingepakt wordt in laagjes van paddenstoel duxelles, gedroogde ham en bladerdeeg. Een waar feestmaal!

De Simmentaler is een ras welke leeft in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Deze dieren kunnen vrij grazen in de alpenweides en hebben veel loopvrijheid. Het vlees heeft een lichte vetmarmering, een zeer goede smaak en sappige structuur

Deze runderhaas chateaubriand weegt ca. 500 gram

Hoeveel heb je nodig?

Normale eter: 125-175 gram

Grote eter: 200-250 gram

Meat lover: 250+ gram

Ingrediënten

100% Rundvlees

Voedingswaarde

  • Energie: 461.0 Kj / 109.0 Kcal
  • Vet: 1.5 Gr.
  • Verzadigd vet: 0.7 Gr.
  • Koolhydraten: 0.0 Gr.
  • Suikers: 0.0 Gr.
  • Eiwitten: 23.8 Gr.
  • Zout: 0.1 Gr.
  • Artikelnummer: 8718272010475

    Meer weten over de ossenhaas

    De ossenhaas (of runderhaas) is het zachtste stuk vlees van het rund. Deze spier groeit aan de binnenkant van het dier, waardoor deze nauwelijks beweegt en ook vrijwel geen bindweefsel opbouwt. Je kunt er letterlijk met een lepel doorheen scheppen, zo mals is het.

    Meer over ossenhaas

    Tips van chef Bas

    Een chateaubriand stuk leent zich perfect voor een Beef Wellington. Gebruik vers bladerdeeg en bak deze af op een pizzasteen. Na 25-30 minuten op 220 graden op je pizzasteen ben je klaar voor een feestmaal!

    • Rare 46ºC
    • Medium 50ºC
    • Well-done 56ºC

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Runderhaas Chateaubriand

  • Ossenhaas-close-1

    Runderhaas Chateaubriand

    • Ca. 500 gram
    • Online op voorraad
  • +
  • i

    Intense Forged 4 steak knifes

    • Hét mes voor het snijden van de perfecte steak
    • Online op voorraad
  • i

    Angus & Oink – Black Gold Supercharged SPG

    • Insane level beef o’matic
    • Online op voorraad
  • i

    Pizzasteen met houder Smokin’ Flavours

    • Italian or American style?
    • Online op voorraad
  • Totaal:

    41,00

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Runderhaas Chateaubriand

    Lomo al trapo ossenhaas

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Lekker om bij te drinken

    Smaakt goed bij deze runderhaas

    Domaine de la Clapiere Gatefer Rouge – Deze stevige rode wijn uit de Languedoc heeft smaken van bosfruit, kaneel en laurier. Zeker in combinatie smaken van houtskool en/of rookhout past deze wijn zeer goed bij je gegrilde runderhaas!


    De scheepstimmerman de Magistraat – Deze tripel past perfect bij gegrild vlees. Deze krachtige tripel is vol en licht zoet met een licht bittere afdronk, samen met een bereide runderhaas een heerlijke combinatie.

  • iDomaine-de-la-Clapiere-Gatefer-Rouge-Front

    Domaine de la Clapiere Gatefer Rouge

    • Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
    • Online op voorraad
  • iScheepstimmerman-fles-de-magistraat

    De Scheepstimmerman – De Magistraat

    • Tripel - fles 33cl - 8.8%
    • Online op voorraad