Skill session spareribs

Skill sessions

voor beginners

Vanaf: 50,00

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Hieronder kunt u een aanvraag doen voor een datum naar wens.

Wat gaan we doen?

Heb je zin in een avondje uit of wil je gewoon nieuwe technieken leren voor op de BBQ? Bij onze skill sessions kun je in slechts 2,5 uur tijd een specifieke kooktechniek of bereiding onder de knie krijgen. Onze chef demonstreert de techniek en deelt graag zijn tips, tricks en geheimen. In tegenstelling tot onze workshops ligt bij deze sessies de nadruk op het zien en luisteren. En als kers op de taart: we zorgen voor een heerlijk diner in onze gezellige workshopruimte!

 

BINNEN EEN SKILL SESSION LEER JE EEN TECHNIEK OF BEREIDING

Soms heb je gewoon behoefte om één bepaalde techniek of bereiding onder de knie te krijgen. Net wat extra tips om jouw gerecht perfect te krijgen, of je wilt een nieuwe techniek oppakken en kijken of het wat voor je is. Naast onze goed lopende workshops en masterclasses waarin je gedurende 5 uur aan de slag gaat met verschillende technieken en bereidingen, organiseren we ook skill sessions.

Bij een workshop ben je voornamelijk zelf aan de slag, bij een skill session ligt de nadruk meer op het zien en luisteren. De chef demonstreert de techniek en vertelt je graag in geuren en kleuren alle tips, tricks en geheimen.

DE SKILL STAAT CENTRAAL

Binnen een skill session ga je intensief aan de slag met één techniek of bereiding. De duur is dan ook korter dan een reguliere workshop, namelijk zo’n 2,5 uur. In deze tijd gaan we de skill die centraal staat helemaal doorgronden met elkaar. We starten lekker rond etenstijd, wij verzorgen het diner. Je kunt dus direct vanuit je werk doorrijden naar onze sfeervolle workshopruimte!

Inmiddels hebben we alweer 10 chef-koks rondlopen en putten uit een enorme bak met ervaring, we zijn dan ook steeds op zoek naar manieren om die kennis en ervaring over te brengen op jou. Met een skill session geven we daar perfect invulling aan.

INCLUSIEF DINER

Inspiratie opdoen, leren en eten gaan bij ons hand in hand. Daarom organiseren we de skill sessions altijd inclusief diner. Een van onze chefs verzorgt de maaltijd die, niet geheel verrassend, in het teken staat van het thema van de sessie. Hier hoef je zelf niets aan te doen. Onder het genot van een lekker hapje eten en drinken leer je jezelf een nieuwe skill aan, goed voor de maag én voor het hoofd.

SKILL SESSION: SPARERIBS

Spareribs is een bereiding die bij iedereen wel regelmatig terug komt. Terecht, goed bereid zijn die ribben echt helemaal geweldig! Er zijn veel verschillende technieken en bereidingen mogelijk, er is ondertussen ook al zoveel over geschreven, op onze website alleen al staan legio sparerib recepten om je vingers bij af te likken. Maar wat zijn de geheimen van de chef, hoe krijg je je ribben naar een nog hoger niveau?

WAT BEHANDELEN WE?

 • Verschillende soorten en type spareribs: rassen varken, rund en lam
 • Voorbereiding van de ribben, ontvliezen
 • Sturen van de smaak met rubs en marinades
 • De BBQ-techniek voor spareribs: roken, low & slow, hot & fast
 • Lengte van de bereiding en de theorie erachter
 • Inpakken: waarmee en wanneer?
 • Sturing van de malsheid
 • Sidedishes

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Skill session spareribs Proef de sfeer

Super leuke sessie gehad waarbij we erg veel geleerd hebben om zelf goed aan de slag te kunnen gaan!

Kelly Hansler Workshopdeelnemer Skill session spareribs

Wij hebben een workshop gedaan bij jullie, dat is echt verwennerij en je leert ook nog wat! Een aanrader! Alles super voorbereid, met een prima uitleg en ondersteuning. Als je dan nog niet lekker eet, dan ligt dat echt aan jezelf.

Eric en Mieke van den Houten Workshopdeelnemer Skill session spareribs

Een leuke ervaring met de workshop. Erg leerzaam en ook nog eens erg lekker!

Monique Jansen Workshopdeelnemer Skill session spareribs

Workshop Skill session spareribs Is altijd inclusief

 • Een lekker diner en drankjes
 • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
 • Begeleiding van een professionele chef
 • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
 • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
 • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

BXC teampagina Bas workshop

Bas Kreffer

Chef BBQ Experience Center

Bas heeft zijn slagersmes in de randstad ingeruild voor een koksmes bij ons in Roosendaal. Door zijn jarenlange ervaring als kok en slager weet hij je alles te vertellen over verschillende stukken vlees. De vlees workshop is dan ook zijn absolute favoriet!

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Thomas Rijkers

Chef BBQ Experience Center

Na 8 jaar als docent koken staat Thomas nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor Ofyr Nederland, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we de sfeervolle binnenplaats omgetoverd tot een mooie proeftuin met een binnen/buiten workshop ruimte. Een deel is namelijk overkapt & verwarmt waardoor we ook in winter lekker door kunnen gaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop