Tomasu sojasaus 200 ml

24 maanden gerijpt

25,00

Online op voorraad
Bestel nu, maandag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Tomasu heeft in de Hoeksche Waard zijn eigen sojabonen en tarwe verbouwd. Deze ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en grof zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk. De fermentatie wordt gestart door de toevoeging van Tomasu’s eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat daarna wordt toegevoegd, is tijd.

Tomasu Sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam, Nederland. De oprichter, Thomas Uljee, geboren en getogen in Rotterdam, leerde zichzelf de kunst van het brouwen van sojasaus door de wereld rond te reizen, online onderzoek te doen en 3 jaar van vallen en opstaan ​​door nauw samen te werken met zijn brouwpartner-in-crime Piet van Westen.

Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt in 25- tot 50 jaar oude whiskyvaten die speciaal afkomstig zijn van de beste distilleerderijen van Schotland. Door deze vaten als rijpingsvat te gebruiken, is de smaak vrij rijk en uniek.

Geïnspireerd door ‘s werelds beste wijnmakerijen en gedreven door de overtuiging dat echte kwaliteit alleen kan worden nagestreefd door volledige autonomie in elke stap in het proces, ging Thomas in 2014 een partnerschap aan met de lokale boer Jeroen Klompe. Sinds de dag ligt de gezamenlijke focus op het streven naar de gezondste en meest voedzame grond om zo de meest smaakvolle ingrediënten voor de sojasaus te verbouwen.

Dit resulteert in lokaal geteelde en zorgvuldig geselecteerde sojabonen en tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De fermentatie wordt gestart door de toevoeging van onze eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat daarna wordt toegevoegd is tijd. De tijd neemt minimaal 24 maanden in beslag en garandeert een fijne, diepe en subtiele smaak.

Eenmaal geperst, krijgt de rauwe sojasaus nog eens 12 maanden de tijd om te bezinken en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat ze haar goedkeuring geeft. Elke fles Tomasu Soy Sauce is het resultaat van een single barrel journey van minimaal 3 jaar.

Artikelnummer: 8719326246604

ReceptenVoor je Tomasu sojasaus 200 ml

Indonesische stoof

  • Niveau gemiddeld
  • Gang hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 6 personen

Japanse carpaccio met kreeft en miso dip

  • Niveau gemiddeld
  • Gang voorgerecht of lunch
  • Hoeveelheid 4 personen

Op cederhout gerookte zalmbonbons

  • Niveau makkellijk
  • Gang snack
  • Hoeveelheid 10 bonbons
gerookte-gegrilde-ribeye-miso-aubergine-ultieme-kamado-boek

Gerookte en gegrilde ribeye met miso-aubergine

  • Niveau makkelijk
  • Gang hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personen

Oosterse Pork Belly Burnt Ends

  • Niveau makkelijk
  • Gang snack
  • Hoeveelheid 6 tot 8 personen
Paddestoelen-stoof-potje-vergetarisch-stoofpot-dutch-oven-bbq-barbecue-winter-donkerbier.

Paddenstoelen stoof

  • Niveau makkelijk
  • Gang hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 tot 6 personen

Varkenshaassaté uit de tandoor

  • Niveau Makkelijk
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 4 personen
Asian-umami-ribs-royal-umami-dennis-recept-spareribs

Asian Umami Ribs

  • Niveau Gemiddeld
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 2 personen

Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

365 dagen bedenktijd + gratis retour

500+ BBQ's op voorraad

Gratis bezorgd vanaf €30 in NL en BE

Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

BBQ's op afspraak geleverd

9,1 uit ruim 6000 beoordelingen

Thuiswinkel waarborg

1600m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

Onze unieke service