USA = BBQ als je het ons vraagt. En dan niet de hotdogs of een simpele burger, maar dan echt de delen van het land die beroemd zijn om de kunst van het BBQen. Mensen die hun gerecht volledig hebben geperfectioneerd, vasthouden aan tradities of juist toch vernieuwend willen zijn. De typische Amerikaanse gerechten zoals Alabama Chicken en ribs. Yes, in deze workshop gaan we naar de oorsprong van BBQ! Yes, in deze workshop gaan we naar de oorsprong van BBQ!
In de USA kun je echt spreken van een kunstvorm die verandert wanneer je van staat naar staat reist. Er wordt gesproken van de zogenaamde BBQ belt waar de staten Noord- en Zuid-Carolina Alabama, Kentucky, Texas, Missouri en Tennessee deel van uitmaken. Ga je met ons op reis langs deze staten? Van low&slow tot hot&fast, de kenmerkende Amerikaanse bijgerechten, er komen zoveel aspecten aan bod tijdens deze workshop!
Wat behandelen we?
4 gerechten die je natuurlijk zelf op z’n Amerikaans gaat bereiden. Een combinatie van vlees, groenten en sidedishes.
Diverse Amerikaanse kooktechnieken van hot & fast tot low & slow, lekker divers!
Je gaat werken met verschillende BBQ’s, denk bijvoorbeeld aan een kamado en een pellet grill
Je zet zelf een complete Amerikaanse BBQ-platter op tafel met bijpassende garnituren en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan Pickled veggies.
Natuurlijk slaan we de categorie desserts niet over. Als we denken aan een Amerikaans dessert, komt al snel s’mores of een pumpkin pie naar voren, maar wat vind je van een Bourbon carrotcake? (Amerikaanser dan dat wordt het niet, toch?).
Over deze masterclass
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop!Â
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation.Â
Maak er een weekend in de Veluwe van!
Na de workshop binnen 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? We hebben een samenwerking met enkele hotels opgezet waarbij je een mooie korting krijgt op de overnachting. Deze hotels liggen op loopafstand van het BBQ Experience Center. Bekijk hier de hotels.  Bekijk hier alle hotels.
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.
American Classics
Proef de sfeer
Goede uitleg over producten en technieken. Leuk, gezellig en leerzaam. Zou het iedereen aanbevelen om dit te doen!
Sylvia Muusz Workshopdeelnemer American Classics
Echt een aanrader. Goede tips, kwalitatieve ingrediënten en absoluut een goede sfeer. We gaan zeker nog wat workshops volgen.
Hans van Ierland Workshopdeelnemer American Classics
Workshop American Classics Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude meelfabriek
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Oskar Middelveen
Chef BBQ Experience Center
Oskar is klassiek Frans geschoold en staat al sinds zijn 15e in de keuken. Zijn reizen door Australië, Azië en Amerika hebben zijn kookstijl verrijkt, met focus op BBQ en low & slow bereidingen. Zijn favoriete gerecht om na te maken? Het broodje pastrami van Katz Deli in New York.
Carlo Cardozo
Chef BBQ Experience Center
Met 15 jaar horeca-ervaring, waaronder als chef-kok op de Keizersgracht, deelt hij met enthousiasme zijn passie voor koken. Wanneer je dan ook een workshop bij ons volgt, is de kans groot dat je Carlo tegenkomt. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de natuur of speelt een potje padel. En voor een goede rendang? Daar mag je hem altijd wakker voor maken!
BBQ Experience Center. Home of BBQ!
Onze unieke workshop locatie
De Workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal!
American Classics
Houd me op de hoogte
Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.