BBQ Experience Workshop

Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

99,50

p.p.
Nunspeet
Nederland

0 data beschikbaar

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Altijd al eens met een Zuid Afrikaanse braai, OFYR, kamado, ALFA oven, gas grill of pellet grill willen werken? Deze workshop is voor jou! We geven veel workshops, en met name gericht op een bepaald apparaat zoals de kamado of de OFYR, op een bepaalde techniek of we diepen een ingrediënten groep zoals vlees of vis helemaal uit.

Maar wat wanneer je van alles wat wilt? Stap binnen in de wereld van barbecue, een van onze pitmasters laat je kennismaken met allerlei type BBQ’s! In deze workshop werk je met de kamado (Big Green Egg), pellet grill (Traeger), Afrikaanse braai (Home Fires), open vuur (Ofyr), de ALFA (Alfa Forni) en een gas grill (Napoleon). Je maakt het allemaal mee in deze BBQ Experience workshop. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen de type BBQ’s en recepten verschillen per workshop.

Over de workshop

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons niet kijken aan de zijlijn maar ieder gerecht zelf maken. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere workshops merken we. Je gaat zelf diverse gerechten maken met vlees, vis en groenten en je werkt zelf op alle type BBQ’s (bij iedere gang wisselen we door). Dus niet groepje A maakt het voorgerecht, groepje B het hoofdgerecht.. alles maak je zelf, zelfs t/m een heerlijk dessert! De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Na het volgen van deze workshop weten we zeker dat je anders tegen BBQ aan gaat kijken. Je leert beter BBQ’en, of je nu net komt kijken of al ervaring hebt, er is altijd iets te leren en beleven! Vergeet het cremeren van het speklapje en de hamburger, we gaan all-in met de mooiste producten en een nog mooiere bereiding. De recepten en technieken kan je daarna makkelijk thuis maken, je krijgt de recepten namelijk mee naar huis.

Wat behandelen we?

  • Type barbecues: wat zijn de mogelijkheden en verschillen?
  • Welke brandstoffen zijn er en wanneer kies je welke voor welke BBQ?
  • Hoe gebruik je de verschillende BBQ’s (aansteken, temperatuurbeheersing, technieken)?
  • Bereidingstechnieken: low&slow, hot&fast, roken, grillen, indirect, reverse sear, rusten, etc.
  • Dit alles aan de hand van 5 heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken! Het menu houden we nog even geheim, maar het is altijd een combinatie tussen vlees, vis, bijpassende garnituren en een lekker dessert.
  • Wat is het allerbelangrijkste voor het meest fantastische en smaakvolste resultaat?
  • Nooit eerder gedeelde geheimen van de pitmaster 🙂

Benieuwd naar de recepten?

Qua invulling van de workshop behandelen we de basis van de verschillende BBQ’s maar je gaat vooral lekker zelf aan de slag onder begeleiding van de chef met de gerechten. Deze gerechten zijn speciaal ontwikkeld door onze chefs en je kunt ze daarna ook gemakkelijk thuis herhalen. Je gaat aan de slag met een brood, een mooie op de huid gebakken vis, de ultieme manier om een mooi stuk vlees te garen samen met veel garnituren en uiteraard mag het zoete dessert niet uitblijven.

BBQ Experience workshop bij Pinxos Roosendaal

Deze vernieuwde workshop hebben we nog meer omgetoverd tot experience. Deze vindt namelijk niet plaats in onze eigen workshopruimte, maar een paar honderd meter verderop op een goed verborgen plekje midden in het het centrum van Roosendaal: in de sfeervolle binnentuin van Pinxos! De workshopruimte is vanaf het BBQ Experience Center een kleine 10 minuten lopen.

Pinxos is een plek waar ze je met pintxos en tapas, in een ongedwongen sfeer meenemen naar een verrassende bestemming. Een perfecte plek voor onze workshops!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation. 

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

BBQ Experience Workshop Proef de sfeer

Goede uitleg van een echte chefkok over werken met BBQ's en bereidingen, mooie kans om diverse BBQ's eens te proberen en hier met verse producten leuke gerechten op de koken. Al met al een regelrechte aanrader!!

Ed de Bevelander Workshopdeelnemer BBQ Experience Workshop

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. De mannen zijn heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer BBQ Experience Workshop

Workshop BBQ Experience Workshop Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: Oude meelfabriek, de Coöperatie
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Carlo

Carlo Cardozo

Chef BBQ Experience Center

Met 15 jaar horeca-ervaring, waaronder als chef-kok op de Keizersgracht, deelt hij met enthousiasme zijn passie voor koken. Wanneer je dan ook een workshop bij ons volgt, is de kans groot dat je Carlo tegenkomt. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de natuur of speelt een potje padel. En voor een goede rendang? Daar mag je hem altijd wakker voor maken!

Oskar_team_bbq

Oskar Middelveen

Chef BBQ Experience Center

Oskar is klassiek Frans geschoold en staat al sinds zijn 15e in de keuken. Zijn reizen door Australië, Azië en Amerika hebben zijn kookstijl verrijkt, met focus op BBQ en low & slow bereidingen. Zijn favoriete gerecht om na te maken? Het broodje pastrami van Katz Deli in New York.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

De Workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal! In de workshopruimte kunnen we dus ook in winter lekker doorgaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.