Wat gaan we doen?
Bij traditionele Italiaanse gerechten, denk je misschien meteen aan pizza, maar er is zoveel meer! Tijdens deze workshop laten we je kennismaken met de échte Italiaanse keuken, zoals vis-tortellini uit het hart van Emilia-Romagna, malse ossenstaart en heerlijke antipasti!
Stel je voor: een zwoele zomeravond, de geur van smeulend houtskool en het sissen van vers gegrilde ingrediënten. Met een goed glas wijn in de hand geniet je samen van authentieke Italiaanse gerechten, die je zelf op de kamado hebt bereid.
Na het succes van ons vorige menu kunnen we niet wachten om samen met jou de BBQ opnieuw aan te steken. Deze keer geen pizza, maar minstens zo verrukkelijke gerechten! Vlees, vis en groenten krijgen die kenmerkende BBQ-twist waar je van houdt.
Wat behandelen we?
- De 4 lekkerste Italiaanse gerechten, die je uiteraard zelf gaat bereiden, waarbij we zowel vlees als vis gebruiken.
- Jij gaat zelf het pastadeeg uitrollen en perfectioneren tot authentieke pasta. Daarnaast krijg je uitleg over verschillende pastasoorten en technieken.
- Zo maken we onder andere bruschetta, dat komt van het Italiaanse woord bruscare, wat “roosteren boven kolen” betekent in het Romeinse dialect.
- Smaakvolle gerechten zoals tortellini’s of rollade op Italiaanse wijze.
- En natuurlijk… een onweerstaanbaar Italiaans dessert! Wat dacht je van de Panzano-cake, een Toscaanse delicatesse uit het hart van Chianti.
- Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen.
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
Workshop 2.0 of 3.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.
Over deze workshop
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Kamado Joe, Monolith of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!