Wanneer je naar een barbecue platter kijkt ligt deze vaak vol met vlees. Hoe leuk is het om hiernaast ook mooie bijgerechten en toppings te maken? Denk aan heerlijke Spicy Honey Tomatoes of een goede burger die zeker niet compleet is zonder Pickled Red Onions. Maar hoe maak je die precies? In dit recept maken we er 4! Zo kun je een burger, hotdog of bijvoorbeeld pizza mooi aankleden en extra smaak geven.

De bereidingstijd is gebaseerd op de totale tijd wanneer je alle jars tegelijk maakt. Door de bijgerechten in weckpotten te stoppen blijven deze langer goed. Hierdoor hoef je het maar 1 keer klaar te maken en kun je er van genieten tot het helemaal op is.

Barbecue keuze

Bij de bereiding van de bier uien en de spicy honey tomatoes maken we gebruik van een barbecue. Dit kan elk type zijn. Mocht je er meerdere tot je beschikking hebben dan adviseren we de kamado. Hierop krijg je een lekker rookaroma van de houtskool aan je gerecht.

Bereidingswijze

Bier uien

Stook de barbecue op naar 180 graden en plaats de gietijzeren skillet op een RVS rooster. Snij de witte ui in het gewenste formaat en snij de knoflook fijn. Giet een scheut olijfolie in de skillet en fruit de uien met knoflook. Voeg de basterdsuiker en Beef Bark er aan toe er roer goed door. Giet het flesje donker bier er over en kook dit in tot gewenste dikte. Doe de bier uien warm in een weckpot, zet de weckpot in de koelkast. Deze blijft ongeveer 18 dagen goed.

bbq-jars-recept-kamado-biggreenegg-koken4

Pickled red onions

Snij de rode ui in het gewenste formaat en snij de peper in grove stukken. Voeg de peper, azijn, water, suiker en rozemarijn samen in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer het regelmatig met een garde door. Doe de rode ui in een weckpot en giet het mengsel er warm overheen. Laat het afkoelen en bewaar het op een koele plek tot gebruik. De kleur van de uien is na 1 dag op zijn mooist, daarna vervaagt de felle kleur iets. De uien zijn ongeveer 14 dagen goed te gebruiken.

bbq-jars-recept-kamado-biggreenegg-koken7

Pickled cucumbers

Snij de komkommer in de gewenste vorm. Hier kun je sliertjes van maken met behulp van een spirelli of bijvoorbeeld bolletjes of schijfjes. Een mix kan natuurlijk ook. Maar net wat je zelf leuk vindt staan! Neem de steranijs, kruidnagel en jeneverbessen en doe deze in een droog steelpannetje. Verwarm deze maar laat ze niet aanbranden. Dit doe je om de etherische oliën die hierin zitten te verwarmen, zodat ze straks beter opgenomen worden in de vloeistof. Voeg nu de azijn, water, suiker, laurier en de verwarmde kruiden toe en breng aan de kook. Neem een weckpot en doe de komkommer erin, wanneer de vloeistof gekookt heeft giet je dit warm op de komkommers. Zet de weckpot koel en donker weg tot gebruik. De komkommer blijft ongeveer 21 dagen goed te gebruiken.

bbq-jars-recept-kamado-biggreenegg-koken3jpeg

Spicy Honey Tomatoes

Stook de barbecue op naar 180 graden. Leg de Madame Jeanette en de cherrytomaten op de grill en pof deze. Voeg suiker, azijn, honing, water en de Orange Delight rub samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf het geheel goed doorroeren. Wanneer de vloeistof begint te koken is deze klaar. Doe de peper en tomaten in een weckpot en giet de vloeistof er overheen. Laat de weckpot op een koele plek buiten de koelkast terug koelen. De tomaten kun je ongeveer 21 dagen bewaren.

bbq-jars-recept-kamado-biggreenegg-koken6)

Ingrediënten

  • Bier uien:

  • 3 witte uien (middelgroot)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 flesje donker bier

  • 50 gram fijne bastardsuiker

  • 10 gram Beef Bark van Saus.Guru

  • Olijfolie

  • Pickled Onions:

  • 3 rode uien (middelgroot)

  • 1 hele rode peper (mild)

  • 200 ml azijn 7%

  • 200 ml water

  • 100 gram suiker

  • 1 takje rozemarijn

  • Pickled Cucumber:

  • 1 halve komkommer

  • 2 hele steranijs

  • 12 stuks kruidnagel

  • 20 stuks jeneverbessen

  • 2 blaadjes laurier

  • 200 ml azijn 7%

  • 200 ml water

  • 100 gram suiker

  • Spicy Honey Tomatoes:

  • 400 gram cherrytomaten

  • 1 hele Madame Jeanette peper

  • 150 gram suiker

  • 200 ml azijn 7%

  • 150 ml honing

  • 100 ml water

  • 60 gram Orange Delight van Saus.Guru

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ