Een brisket maken kan op verschillende manieren maar je hebt altijd de tijd nodig om het botermals te maken. De injectie methode en het inpakken helpen het je gemakkelijk te maken. Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

Brisket voorbereiden

Trim de brisket en verwijder de vliezen en overtollig vet. Meng 750 gr water met 250 gram Beef bark rub en los de rub op in het water.
Zeef het water met een theefilter, koffiefilter of hele fijne zeef. Injecteer de brisket om de 3 cm met de Beef Bark oplossing. Verpak de brisket in doeken en laat de brisket 24 uur rusten in de koelkast.

Op je BBQ

Besmeer de brisket dun met Black mojo (puur om de Rub te laten plakken). Besprenkel de brisket ruim met Beef Bark rub.
Verwarm je pellet grill, oven, BBQ, smoker tot 100 – 110 graden en voeg rookhout toe om de brisket te roken tot een kern van 70 graden C (Ongeveer 3-4 uur).

Meng intussen 300 gram black mojo met 300 gr water (dit wordt de bouillon). Als de brisket de 70c heeft bereikt gaan we hem goed inpakken in aluminiumfolie. Gebruik ongeveer 5 grote overlappende stukken.  Leg de brisket erop en vouw de buitenkanten omhoog strak tegen de brisket aan. Giet de Mojo Bouillon op de brisket en pak hem goed dicht. Leg de brisket weer terug op de gril en verhoog de temperatuur naar 120 graden.

Bij 92 graden is je brisket klaar

Als de kern van de brisket 92 graden is kan je de brisket er vanaf halen en minimaal een half uur laten rusten voor je hem gaat snijden. Pas op met hete bouillon die tijdens het uitpakken kan vrijkomen.

Guilty pleasure Mojo Brisket Breakfast

Heb je een stuk brisket over? Serveer het als ontbijt met het volgende recept.

Snij dunne plakken brisket op een bord. Bak intussen een sunny side up eitje. Besmeer de plakken met een lik Black Mojo en leg het eitje op het vlees.. Garneer met sesam en fijngesneden bosui en een flinke draai uit de pepermolen. Beter kan je zondag niet beginnen!

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

Benodigheden