De kunst van dit gerecht is om het chocoladetaartje er op tijd uit te halen. Wanneer de buitenkant vast is geworden en de binnenkant nog vloeibaar is het juiste moment. Dan zal hij nog ‘lopen’ bij het aansnijden.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
  2. Meng vervolgens de suiker met de hele eieren en de eidooier en klop dit goed los. Voeg de bloem en het zout toe en meng dit totdat het een gladde massa is.
  3. Wanneer de chocolademassa helemaal gesmolten is en niet meer al te warm is, kan je dit beetje bij beetje bij het suikermengsel toevoegen onder voortdurend kloppen of roeren. Laat dit afkoelen in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.
  4. Meng de likeur 43 met de honing. Schil de ananas, snij er dikke plakken van en verwijder de harde kern.
  5. Grill deze op het gietijzeren rooster aan beide kanten en besmeer hem vervolgens met het rum mengsel. Herhaal dit nog 1 a 2 keer totdat er een dun karamel laagje op de ananas blijft liggen.
  6. Haal ze van de bbq af, plaats de conveggtor / plate setter erin en breng de bbq naar de 180 a 200 graden.
  7. Smeer de siliconen vorm in met boter of olie en vul ze met het chocoladebeslag. Bak ze in 8 tot 10 minuten aan de buitenkant gaar, totdat je ze er met een lepel uit kunt lepelen. Enkel de buitenzijde dient een vaste vorm te hebben. Gaat dit nog niet hebben de cakejes nog een minuutje nodig.
  8. Serveer deze met de lauwwarme ananas en werk af met een takje munt.

Video van het recept

Nog meer tips over desserts en hoe je dit recept maakt? Bekijk onderstaande video. Dit is een fragment uit livestream #1. De volledige livestream is via Youtube te bekijken, wil je ook de recepten uit deze video hebben in een handig recepten boekje? Vul dan even het formulier in en je krijgt het direct in de e-mail.

Abonneer jezelf op ons Youtube kanaal en krijg de nieuwste video’s als eerste!

Ingrediënten

  • 1 Ananas

  • 3 el honing

  • 3 el likeur 43

  • 1⁄4 Bos munt

  • Chili kruiden

  • VOOR HET BESLAG

  • 100 gr pure chocolade

  • 110 gr boter

  • 50 gr gezeefde bloem

  • 100 gr suiker

  • 2 Hele eieren

  • 2 Eidooiers

  • Snufje zout

Benodigdheden

Joey Buys

Geschreven door:

Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! Als eigenaar van het BBQ Experience Center gaat hij maar al te graag in gesprek met je, want kennis delen, dat is waar hij het bedrijf ooit voor in het leven heeft geroepen.

Bekijk team BBQ