Bij BBQ denk je niet meteen aan (pompoen)soep, maar op deze manier is het echt de moeite waard. Dit is vooral te danken aan de diepe smaak van de gepofte en gerookte groenten. En weer eens wat anders, een mooie soep maken op de BBQ!

Bereidingswijze

  • Breng de kamado naar de 180 graden (zonder conveggtor).
  • Neem een halve hand kersen snippers en leg deze op een hoopje in de houtskool. Je hoeft ze niet eerst te weken in water.
  • Leg de ui, knoflook en pompoen met schil op het rooster. De bedoeling bij het poffen is dat de groenten lekker zacht worden en een mooie rooksmaak krijgen. De knoflook moet circa een half uur poffen, de uien wat langer. De pompoen moet minimaal 1,5 uur poffen of tot hij zacht is.
  • Zodra de ui en knoflook uit de kamado komen gooi je nogmaals een half handje kersensnippers in de houtskool.
  • Wanneer de groente mooi zacht en gaar zijn kan je ze uit de kamado halen.
  • Zet de dutch oven in de kamado en start met een scheutje olijfolie. Breng de kamado naar 220 graden.
  • Knijp de knoflook uit de bol en doe deze in de Dutch Oven.
  • Verwijder de vellen van de ui en snijd deze in 8 stukken en voeg deze aan de knoflook toe in de Dutch Oven.
  • Trek de pompoen uit elkaar en verwijder het zaad. Mochten er wat stukken pompoen zwart zijn geworden verwijder je deze ook. Voeg de pompoen toe en meng het geheel.
  • Vul de pan met water tot de pompoen mengsel net onder water staat en breng het geheel aan de kook.
  • Zodra deze kookt pureer je hem helemaal glad met een staafmixer (of in de blender) samen met een goede marinade of BBQ rub naar smaak. Deze gaat de kick aan je gerecht geven. De kruidenmelange van de rub moet matchen bij de gerookte & gepofte pompoen .
  • Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen en proef hem dan even. Mis je nog wat smaak voeg je er gewoon nog een beetje rub aan toe. Of breng het verder op smaak met peper & zout, net wat je zelf lekker vindt!

Tip. Heb je nog wat restjes pulled pork of buikspek over? Deze passen er perfect bij. Doe ze in je soepkom en schenk er de hete soep op voor het serveren. Let er wel op dat het vlees niet te zwaar gerookt is. De pompoen is immers ook al gerookt.

Eet smakelijk!

Boy Tak

Geschreven door:

Boy’s passie is ontstaan in zijn jarenlange horeca ervaring. Nu zet hij zijn kennis & kunde om jouw gerechten op een steeds hoger niveau te krijgen en je mee te nemen in zijn belevingswereld.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten