Dat moment dat je de dome van je kamado open maakt en de geuren van rozemarijn, tijm, gegaarde kip en je favoriete donkere biertje je neus vullen. Waarna je ogen zich veel te goed doen aan die hele kip omringt door romige maïs. Overtuigd waarom dit recept er zeker één is voor op je bucket list? Lees gauw hieronder hoe je deze hele Drunken chicken bereid op jouw BBQ!

BBQ-keuze

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een kamado bbq. Door de hoogte van de dome kan de kip hier goed in staan.

Bereidingswijze

Begin met het opstoken van de kamado. Deze moet straks garen rond de 170 graden indirect. Wanneer de kamado op temperatuur is plaats het hitteschild (ik maak gebruik van de Big Green Egg conveggtor samen met de conveggtor basket, super combinatie). Plaats nu het rvs rooster erop. De kamado is nu klaar voor gebruik.

De kip rubben

Tip. om het rubben iets makkelijker te maken smeer de kip in met een klein beetje olijfolie. Zorg dat de hele kip goed in gerubt is met de Mother of all rubs. Maak nu van de tijm en rozemarijn een bosje en steek deze boven in de kip.

Mais creme & kip verder voorbereiden

Begin met de maïs in de bekken te doen, voeg hier alvast de room aan toe. Snij de knoflook fijn en de ui in even grote stukken als de maïs. Voeg dit toe aan de mais en room en roer goed door elkaar. Giet de mais creme nu onder in de chicken sitter. Heb je geen chicken sitter met een bak eronder, zet dan je chicken sitter in een druippan en giet de mais creme in de druippan.

Plaats nu de kip erop, zorg dat deze stevig staat, wanneer deze gaard kan deze iets bewegen. Controleer dit tijdens het kookproces of de kip nog steeds stevig zit. Giet nu de kip vol met je uitgekozen biertje. Dit doen we voor de smaak van het bier maar ook om vocht toe te dienen zodat de kip malser blijft.

De kip in de BBQ

Zet nu de kip met sitter in de kamado en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt in het borstgedeelte. Dit is het dikste gedeelte van de kip is deze gaar. Dit duurt ongeveer 40 tot 50 min.

Wanneer de kip gaar is trek de kruiden eruit en leg de kip op de snijplank Je kunt nu twee dingen doen, of je pulled de kip of je snijd de technische delen. Dit zijn de kipfilets vanaf de borst, 2 vleugels en 2 poten. Serveer met de mais creme en een koud biertje!

Ingrediënten

  • Kip, 1 hele

  • Mais korrels, 300 gram

  • Witte ui, 2 hele medium

  • Room, 200ml

  • Knoflook, 2 teentjes

  • Mother of all rubs

  • Rozemarijn, 3 takjes

  • Tijm, 4 takjes

  • Donker/zwaar bier

  • Olijfolie

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ