Niet mokken maar lekker wokken! Dit recept is zo makkelijk te bereiden dat het gerecht al af is voor je klaar bent met mokken. Een goede teriyaki-saus draagt functioneel bij aan de lekkerste gegrilde producten door de juiste balans tussen de 5 smaakzintuigen. Tokio High saus past perfect bij vis, garnalen, kip, rundvlees, varkensvlees en groenten. Gebruik het om te stoven, wokken, marineren, grillen, dippen of drizzelen.

Lekker met rijst

Start de rijstkoker of zet een pan met water op voor de de rijst. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de barbecue naar een temperatuur van 180 graden.

Mise a place

Begin met het schillen van de wortels en snij ze daarna julien. Snij ook gelijk de bosui in dunne reepjes. Neem de tofu en snij deze in dunne reepjes van een halve centimeter dik. Smeer deze in met de Tokio High van Saus.Guru.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht

    Katai Forged Koksmes

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

  • Uitverkocht

    Saus.Guru BBQ Saus Tokio High

    The Asian collection

  • Uitverkocht

    Skillet Black 28cm Combekk

    100% recycled cast iron

  • Uitverkocht

    Snijplank XL Baas Boards

    Met de hand gemaakt

Stir Fried!

Zet nu de gietijzeren skilletpan op het RVS rooster in de barbecue en doe hier een goeie scheut zonnebloemolie in. Begin met het sauteren van de wortel. Wanneer deze een kleurtje begint te krijgen na ongeveer 3 minuten, kun je de tofu toevoegen en deze mee bakken onder een roerende beweging. Na weer 3 minuten kun je de bosui toevoegen en de sojasaus erbij gieten. Voeg nog een scheutje Tokio High toe naar behoefte en glaze alles af.

Plating time

Doe de rijst in een diep bord en giet de tofu en wortel eroverheen. Garneer het gerecht af met de verse peterselie, sesam zaadjes en draai er wat zwarte peper overheen. Serveer met 2 schijfjes citroen.

Saus-Guru-Tokio-Hight-Bbq-Recept-Tofu-Vegan-kamado

Enjoy Cooking!

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

Benodigheden