Dit is nou wat we noemen een ‘haute dog’; een broodje van stand! Dat komt door die heerlijke, sappige Wagyu saucijzen die we gebruiken. Even lekker grillen, op een krokant broodje en beleggen met in roomboter gegaarde shiitake, knapperige lente-ui en pittige wasabi-mayonaise. Zo, die lunch pakt niemand je meer af. Ten minste, dan moet je hem wel eerst even maken natuurlijk!

Hoge temperatuur, indirect

Vandaag gaan we op een indirecte manier grillen, bijvoorbeeld door middel van een hitteschild. Maar je kan ook een hete en koude zone maken door je kolen maar aan één kant van je BBQ aan te steken. Maar ondanks dat we indirect gaan grillen, willen we toch een hoge temperatuur in de barbecue. Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Toch een beetje vreemd om op deze manier indirect te grillen? We vertellen je graag waarom!

voorbereiden hotdogs japans van de bbq kamado

Broodjes afbakken

Natuurlijk kun je de broodjes gewoon in de oven afbakken. Maar hoe leuk is het, om ook die op de barbecue bruin te laten kleuren. Ga je dit boven direct vuur doen, dan heb je binnen no-time zwarte broodje. En dat wil je natuurlijk niet! Daarom maken we gewoon een oven van de barbecue, en dat doen we dus door middel van indirecte hitte. Als de barbecue op temperatuur is, leg je de broodjes in de barbecue. Zo’n 8 minuten of tot ze goudbruin zijn gebakken. Haal de broodje ervan af en laat ze even afkoelen.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht
    Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    Je meest veelzijdige bbq tool

  • Uitverkocht

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    Too hot to handle?

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

Wagyu, Shiitake en lente-ui; de gouden combi!

Zet de gietijzeren skillet in de barbecue en laat deze goed heet worden. Leg ondertussen de Wagyu saucijzen ernaast. Doe roomboter in de skillet en laat uitbruisen. Snij de Shiitakes in reepjes en voeg toe aan de skillet met roomboter. Draai de worsten af en toe om en laat ze lekker garen. Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringetjes. Na een minuut of 10 zijn de worsten gaar en de shiitakes lekker in de roomboter gebakken. Haal de skillet uit de barbecue met behulp van de hittebestendige handschoenen, dat scheelt weer een blaar!

hotdogs op bbq grillen kamado bbq recept inspiratie

Luxe hotdogs

Snijd uit de bovenkant van de broodjes een smalle rechthoek en pluk wat brood eruit zodat een ‘vakje’ ontstaat.

opengesneden broodjes bakken op de kamado bbq

Leg de worsten in deze ‘vakjes’ en trek een aantal nette lijnen wasabi-mayonaise over de worsten. Lepel de gebakken shiitakes over de worsten. Bestrooi met de fijngesneden lente-ui en vervolgens de krokante uitjes. Serveer er een lekkere Farmhouse Ale bij en vind een heerlijke plek in de zon om van deze Japanse Wagyu Hotdogs te genieten.

Tanoshime shokumotsu!

eindproduct wagyu hotdogs van de kamado bbq barbecue recept
Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

  • Wagyu saucijzen, 4 stuks

  • Afbak pistoletjes, 4 stuks

  • Shiitake paddestoelen, 100 gram

  • Lente-ui, 1 hele

  • Roomboter, 1 el

  • Krokante uitjes, handje

  • Wasabi mayonaise

  • Grof zeezout

  • Zwarte peper

Benodigheden