De sfeer van het vuur een goed wijntje in de hand daar hoort een mooie borrelsnack bij. Voor dit kaasje moet je wel even de tijd nemen maar dan kun je er ook nog lekker van genieten met vrienden. De smaken die we in dit recept gebruiken gaan mooi samen met een rode wijn of port. Het recept kun je natuurlijk ook prima maken in een kamado of andere BBQ met deksel. Gebruik dan een gietijzeren grillplaat.

Voorbereiding

Begin met het stokbrood, hier maken we crostini’s van om in de kaas te dippen. Je kunt deze ook met andere items belegen eventueel. Snij dunne schijfjes van het stokbrood met een broodmes. (ongeveer 1,5 tot 2 cm dik)

Voeg wat olijfolie in een schaaltje en bestrijk de brood schijfjes met een siliconen kwastje.voeg daarna peper en zout naar smaak toe aan de broodjes. Door de olijfolie blijven deze nu goed plakken.

Deze zou je eventueel ook een dag van te voren kunnen maken, zorg wel dat de kern van de crostini ook goed gebakken is zodat deze niet zacht wordt, bewaar de crostini’s dan in een afgesloten bak met wat keukenrol onderop.

De kaas

Maak het bakje open en haal de kaas eruit, verwijder het plastic. Neem nu een stuk aluminiumfolie en plaats dit in de onderkant van het bakje. Snij nu het kapje van de kaas eraf. Smeer de kaas in met de honing en doe de rozemarijn erbij. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.

Bereiding

De crostini’s. Om deze op de plaat te bakken zorg voor een goed hete plaat. Schuif eventueel met het vuur en bak deze goudbruin. Laat de crostini’s eerst afkoelen voordat je ze in een bak doet en de deksel erop.

Het kaasje. Zorg dat je genoeg hitte hebt maar hou in de gaten dat de vlammen het kaasje niet raken. Laat de kaas nu rustig warm worden totdat de kern gesmolten is.

Het proces van het verwarmen van de kaas kun je eventueel versnellen door kaas  in de ochtend er al uit te halen en op kamertemperatuur te laten komen. Ook kun je eventueel een beetje water naast de kaas op de plaat gieten en een dome over de kaas zetten. Zo ontstaat er een convectie en stoom waardoor er ook vanaf de bovenkant hitte komt.

Ingrediënten

  • 1 camembert nog in het houten bakje

  • 3 topjes rozemarijn

  • 1et honing

  • 1 fles olijfolie

  • Peper en zout (naar smaak)

  • 1 stokbrood

Benodigdheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ