Wat is er nou mooier dan boven open vuur te koken? Met dit hertenrack en open vuur krijg je even het echte oer gevoel terug. De ingrediënten passen perfect bij het wildseizoen en maken daardoor samen een mooie smaakcombinatie. Hertenrack is het ribstuk van het hert en word veelal met de feestdagen gegeten. Doordat het been (bot) er nog aan zit krijg je een intensere smaak aan het vlees.

BBQ-keuze

Dit gerecht is met oer gevoel boven open vuur bereid. Heb je thuis een plancha zoals een OFYR werkt dit hetzelfde. Maar natuurlijk is dit ook in een kamado of andere soort bbq te bereiden. Belangrijk is de afstand tot het vuur te houden om zo het vlees rustig op kern te laten komen. Zorg dus dat je als je de afstand niet kan maken tot het vuur indirect kunt garen door bijvoorbeeld een hitteschild te gebruiken.

Bereidingswijze

Mise a place maken. Begin met het marineren van het hertenrack.  Maak het hertenrack waar nodig nog schoon en doe het daarna in de bekken. Rub nu de het hertenrack in met beef bark. Pluk nu 3 takjes tijm en 4 takjes rozemarijn en rub dit op het vlees. Zet weg tot gebruik of laat overnacht goed intrekken.

Nu door naar de wortels, schill deze met de de dunschiller voor de look kun je er een stukje look aan laten zitten.

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

Fire on!

Maak nu een brandend vuur met een schaal afstand van 30 cm. Zet hier de gietijzeren pan boven voor het hertenrack en laat deze warm worden. Leg het hertenrack erin en op kern komen van 45 graden. Begin dan met de wortels.

Voor de wortels zetten we ook eerst de pan boven het vuur met de helft van de boter erin. Voeg hier ook de knoflook en rest van de tijm en rozemarijn aan toe. Wanneer de tijm en rozemarijn warm worden laten deze hun etherische oliën los in de boter die het dan weer op de wortels over brengt. Wanneer de boter gesmolten is voeg de wortels toe en bak deze gaar. Wanneer ze bijna op de gewenste bite zijn voeg het extra klontje boter toe zodat je er nog wat extra smaak aan kan geven.

Smeer nu het hertenrack in met de honey mustard sauce om en laat de skillet wat meer boven het vuur zakken om zo een mooie korst rond het vlees te krijgen. Bak door tot een kern van 52 graden.

Trancheer het vlees en serveer met de wortels.

Enjoy cooking!

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

Benodigheden