Bavette rollade.. Een echte favoriet uit onze vorige vlees masterclass en te vinden in Het ultieme kamado boek. Omdat er zoveel vraag was naar deze bereiding, hebben we het recept ook omgezet naar video. Hierin legt Jurre je alles stap voor stap uit. Bekijk de video hier onder of print dit recept uit via de button hier boven! De salsa verde is lekker zomers door de zuren die we gebruiken. In de herfst en winter zou je ook een duxelles kunnen gebruiken met meer aardse tonen zoals champignons en truffel bijvoorbeeld. Zo kun je ook met een vulling eindeloos blijven variëren!

Voorbereiding

Laat de bavette op kamertemperatuur komen. Breng intussen de kamado, met het hitteschild en RVS rooster, naar een temperatuur van 90 °C.

Salsa verde

Pluk, voor de salsa verde de blaadjes van de peterselie en de basilicum en pel de knoflook. Hak de kruiden en de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers het sap uit. Snijd de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa verde en voeg peper en zout naar smaak toe. 

Bavette-Rollade-Groene-Asperges-Snijden-Koken-BBQ-Groenten-Vlees-Grillen-Barbecue

Rollade

Leg de bavette op de snijplank en snijd deze horizontaal in de lengte in, maar niet helemaal door (butterfly snijtechniek). Klap het vlees open en bestrijk het met de salsa verde. Rol het vlees zo op dat je de rollade straks tegen de draad in kunt snijden. Bind de rollade op met opbindtouw en bestrooi rondom met de dirty cow rub ;wrijf deze goed in het vlees.

Bavette-Rollade-BBQ-Recept-Kamado-Tips-Video-Koken

Bavette garen

Leg de rollade met behulp van de BBQ tang op het RVS rooster boven het hitteschild. Laat ca. 40 minuten garen tot dat deze een kerntemperatuur van 42 °C heeft bereikt. De temperatuur kun je meten met een thermapen of andere thermometer. Snijd intussen de harde onderkantjes van de asperges en leg de asperges apart.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht
    Angus & Oink Dirty Cow

    Angus & Oink – Dirty Cow

  • Uitverkocht

    Katai Forged Koksmes

  • Uitverkocht
    Opbindtouw

    Opbindtouw

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

  • Uitverkocht

    Snijplank XL Baas Boards

    Met de hand gemaakt

  • Uitverkocht

    Thermapen One

    Dé must have thermometer

Grillen

Haal de rollade en de accessoires uit de kamado. Leg het gietijzeren rooster erin en breng de temperatuur naar 240 °C. Dek intussen de rollade losjes af met aluminiumfolie. Leg de rollade op het gietijzeren rooster en gril ca. 1 ½ minuut. Rol de rollade een kwartslag verder en gril nogmaals 1 ½ minuut. Herhaal nog twee keer totdat de rollade rondom is gegrild en een kerntemperatuur van 50 °C heeft bereikt. Rollade-Van-Bavette-Rund-BBQ-Vlees-Recept-Kamado-Opbindtouw-Salsaverde-Groene-Asperges

Asperges

Haal de rollade uit de kamado en laat, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 5 minuten rusten. Bestrijk intussen de asperges met de olijfolie. Leg ze op het rooster en gril ze ca. 2 minuten. Keer de asperges om en gril ze nogmaals 2 minuten.

Eindresultaat-Rollade-Van-Bavette-Met-Salsa-Verde-En-Groene-Asperges-BBQ-kamado-Recept

Haal de asperges uit de kamado, trancheer de rollade en serveer samen. Eet smakelijk!

Video

Dit recept hebben we speciaal voor jou omgezet in een korte kookvideo. Zo zie je precies hoe chef Jurre te werk gaat!

Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Lees meer over Het ultieme kamado boek & koop direct in de webshop

Jurre Alleman

Geschreven door:

Er zijn maar weinig ingrediënten waar Jurre in zijn horeca tijd niet mee heeft gewerkt. Vlees, vis, groenten.. al zijn kennis deelt hij maar al te graag in een workshop. Wanneer je via chat of ander kanaal een culinaire vraag stelt is de kans groot dat Jurre er bij je op terug komt. Ontzettend creatief en doet er alles aan om jouw gerechten thuis steeds een beetje beter te maken.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

  • Bavette, 500 gram

  • Angus & Oink – Dirty Cow

  • Groene asperges, 10 stuks

  • Kappertjes, 2 el

  • Ansjovis, 2 filets

  • Knoflook, 2 teentjes

  • Bladpeterselie, bosje

  • Basicilum, klein bosje

  • Citroen, sap van 1 hele

  • Extra vierge olijfolie, 60 ml

  • Zout & peper naar smaak

Benodigheden