Lamskoteletten zijn heerlijk zoals ze zijn. Met een beetje toevoegen van rub en saus worden echter nog lekkerder. De saus zal wat karameliseren waardoor je een lekker sticky resultaat krijgt. Dit recept is speciaal door Saus.Guru voor BBQ Experience Center ontwikkeld met de nieuwe pitmaster rubs en sauzen. Ze zijn niet volledig in detail uitgewerkt om wat creativiteit voor jou als chef over te laten, vandaar het niveau gemiddeld.

Voor de koteletjes

Besmeer de koteletjes dun met Champions Choice en besprenkel ze om en om met Mother of all Rubs.
Gril de koteletjes ongeveer 2 minuten aan elke kant en besmeer ze weer met Champions Choice .
Laat de koteletjes 3 minuten rusten voor serveren.

Voor de aardappel kebab

Halveer de aardappelen over de lengte en hol ze een beetje uit met en lepel of Pommes Parisenne boor. Stoom de aardappelen beetgaar en laat ze afkoelen op en theedoek.

Meng het gehakt met 1 volle eetlepel Champions choice en 2 tl Mother of all rubs melange. Meng het gehakt goed en breng evt meer op smaak met meer rub, peper en zout. Verdeel het gehakt in 12 balletjes en vul daarna de uitgeholde aardappelen met het gehakt. Bestrijk de aardappelen met een goede lik Champions choice. Gril de aardappelen op de BBQ of rooster in de oven tot het gehakt gaar is. Bestrijk na het grillen met een kwast nog een keer de aardappel met Champions Choice.

Serveer de aardappelen met de sticky lamskoteletten samen op een bord met Tahini Yoghurt, geroosterde paprika, ui sla soorten en zoete aardappel. Garneer af met gebrande amandelen.

Ingrediënten

Benodigdheden

Geschreven door:

Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.

Bekijk team BBQ