Een makkelijk voorgerecht wat net wat verder gaat dan de standaard gerookte zalm. Door de nootachtige smaak van de amandel krijg je een mooi contrast met de volle smaak van de zalm. Voor nog een extra dimensie zou je zelfs wat pistachenoten kunnen hakken en eroverheen strooien.

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot 80-100 °C (zo laag mogelijk).
  • Leg de zalmfilet op de huid op het rooster (het rooster ligt nog niet in de EGG) en verdeel het amandelschaafsel over de filets.
  • Strooi een handje appel snippers op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor. Leg het rooster met de zalmfilet in de EGG en breng de temperatuur van de EGG naar 70-80 °C (zo laag mogelijk). Gaar de zalmfilet in 30 minuten tot een kerntemperatuur van 42-45 °C.
  • Hak intussen voor de saus de dille fijn en meng met de yoghurt en de mayonaise. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de zalmfilet in 4 mooie moten en verdeel over de borden. Bestrooi met peper en zeezoutvlokken naar smaak en serveer met de dille-yoghurtsaus.

Geschreven door:

Ze noemen ons foodies, ‘food freaks’ of zelfs culinaire hedonisten. Maar wat voor label je ook op ons plakt, wij blijven onszelf. Wij halen uit het leven wat erin zit en maken van genieten onze missie. En omdat we onze zintuigen niet voor niets hebben, zetten we ze voor de volle 100% in.

Bekijk team BBQ

Ingrediënten

  • 800 g zalmfilet met huid

  • 30 g amandelschaafsel

  • zeezoutvlokken

  • Voor de Saus:

  • 2 el volle yoghurt (saus)

  • 4 takjes dille (saus)

  • 2 el mayonaise (saus)

Benodigheden