Wat gaan we doen?
Bij de perfecte pizza denk je al snel aan Italië: krokante bodems, smaakvolle toppings en die authentieke smaak van een houtoven. Maar wist je dat je ook thuis geweldige pizza’s kunt bakken met jouw BBQ? Tijdens onze Pizza Masterclass laten we zien hoe je eenvoudig pizza’s bakt waar zelfs een Napolitaanse pizzabakker jaloers op zou zijn!
Of je nu net begint met pizzabakken of al wat meer ervaring hebt; onze chef begeleidt je persoonlijk zodat jij met de beste tips en technieken naar huis gaat. Ideaal voor gezellige pizzaliefhebbers die hun skills willen verbeteren en indruk willen maken op vrienden en familie!
Wat behandelen we?
- Je gaat zelf deeg maken. Leer hoe je luchtig deeg maakt dat perfect rijst en een heerlijke krokante korst krijgt.
-
Je leert hoe je het deeg soepel oprekt en vormt tot een échte ronde pizza, zonder deegroller, gewoon met je handen.
- Pizzasaus maken. Ontdek hoe simpel een heerlijke tomatensaus kan zijn met slechts een paar pure ingrediënten.
-
Op welke temperatuur bak je een pizza het beste en hoe behoud je die temperatuur? We nemen je mee in het waarom en je proeft meteen het verschil.
-
Van pizzaschep tot deegschep, je leert hoe (en wanneer) je ze gebruikt zonder geklungel
-
Wat is het verschil tussen een pizza uit een échte pizza-oven en eentje uit de kamado.
Over deze workshop
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om de lekkerste pizza’s te bereiden in uit een echte pizzaoven. Dus wil je weten hoe je een echte Napolitaanse pizza bakt? Schrijf je dan nu in voor de masterclass pizza bakken!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. We gaan aan de slag met de Napolitaanse pizza, Pinsa, Amerikaanse Pizza’s en de pizza bianco.
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. De theorie en basis van het werken met de pizza-oven gaan we ook uitgebreid behandelen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een Large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. In deze masterclass werken we daarnaast met pizzaovens van Vonken en Ooni voor het bakken van knapperige pizza’s. We hebben een workshopruimte die volledig is ingericht met kamado’s en pizzaovens en houtovens zodat je alle technieken hands-on leert. Vaak zetten we extra toestellen in om met de hele groep veel tegelijkertijd te doen. Heb je thuis een ander merk of nog geen kamado of pizzaoven? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken die je leert, kun je thuis zeker toepassen op je eigen kamado of pizzaoven
Hoe werkt het reserveren?
Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation.
Maak er een weekend in de Veluwe van!
Na de workshop binnen 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? We hebben een samenwerking met enkele hotels opgezet waarbij je een mooie korting krijgt op de overnachting. Deze hotels liggen op loopafstand van het BBQ Experience Center. Bekijk hier alle hotels.
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.