Proef & Bleef het Varken

Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

114,50

p.p.
Nunspeet
Nederland

0 data beschikbaar

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Altijd al eens willen zien wat er allemaal schuilgaat achter een mooi stuk vlees? Wij snappen die nieuwsgierigheid maar al te goed! Tijdens deze bijzondere workshop nemen onze chefs je mee op een smaakvolle ontdekkingstocht van kop tot staart. We starten met een demonstratie waarin een half varken vakkundig wordt uitgebeend. Je ziet stap voor stap waar de verschillende delen vandaan komen en wat je er allemaal mee kunt maken. Geen droge les, maar een inspirerend kijkje in het echte vakmanschap.

Daarna ga je zelf aan de slag. In groepjes bereid je verschillende gerechten met het uitgebeende vlees, natuurlijk allemaal op een kamado. Verwacht pure smaken, verrassende technieken en vooral veel gezelligheid rondom het vuur. De workshop duurt zo’n vijf uur en geeft je niet alleen een goed gevulde maag, maar ook een flinke dosis nieuwe kennis en inspiratie om thuis mee verder te gaan. Vanaf eind maart 2026 is deze workshop te volgen in al onze drie vestigingen. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar vleesbereiding, graag samen kookt en zin heeft in een middag vol smaak en beleving.

In tegenstelling tot wat je gewend bent bij de BBQ Experience Center workshops, gaan we in deze workshops in kleine groepjes aan het werk. Iedere groep is verantwoordelijk voor een onderdeel van de workshop en samen met alle deelnemers maak je de workshops zo compleet. Na de inspanning gaan we gezamenlijk aan tafel zitten om te eten waarbij de verhalen en de ervaringen van de middag worden gedeeld in combinatie met gelach en vertier. Na dit rijkelijk gevulde maal is er nog gelegenheid om te borrelen, maar ook om al je inspiratie te shoppen in de showroom!

Wat behandelen we?

  • Uitbenen van een half varken (demonstratie door de chef)
  • Zelf gerechten bereiden op een kamado BBQ
  • 5 uur lang leren, koken en proeven
  • Alles inbegrepen: ingrediënten, gebruik van de BBQ’s en natuurlijk het proeven van alle gerechten

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een workshop!

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

 

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert altijd per 2 personen, aangezien je met 2 personen aan één werkbank staat. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer en betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.
Wil je voor 3 personen reserveren (of een ander oneven aantal)? Reserveer dan voor 2 personen en vermeld als opmerking dat jullie graag met 3 personen komen (kom je graag met 5 personen, reserveer je voor 4 etc.). Wij sturen je een betaallink om de extra kosten te voldoen en verwerken aansluitend de reservering op de juiste manier voor je.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation. 

Maak er een weekend in de Veluwe van!

Na de workshop binnen 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? We hebben een samenwerking met enkele hotels opgezet waarbij je een mooie korting krijgt op de overnachting. Deze hotels liggen op loopafstand van het BBQ Experience Center. Bekijk hier de hotels. Bekijk hier alle hotels.

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Proef & Bleef het Varken Proef de sfeer

Workshop gedaan. Erg goed georganiseerd en door een ervaren en zeer enthousiaste man gegeven.

Kees O. Workshopdeelnemer Proef & Bleef het Varken

BBQ-Experience-Center- workshop
Inspirerend, gezellig en leerzaam.

Guido H. Workshopdeelnemer Proef & Bleef het Varken

Workshop Proef & Bleef het Varken Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Een prachtige locatie: Oude meelfabriek, de Coöperatie
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Carlo

Carlo Cardozo

Chef BBQ Experience Center

Met 15 jaar horeca-ervaring, waaronder als chef-kok op de Keizersgracht, deelt hij met enthousiasme zijn passie voor koken. Wanneer je dan ook een workshop bij ons volgt, is de kans groot dat je Carlo tegenkomt. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de natuur of speelt een potje padel. En voor een goede rendang? Daar mag je hem altijd wakker voor maken!

Oskar_team_bbq

Oskar Middelveen

Chef BBQ Experience Center

Oskar is klassiek Frans geschoold en staat al sinds zijn 15e in de keuken. Zijn reizen door Australië, Azië en Amerika hebben zijn kookstijl verrijkt, met focus op BBQ en low & slow bereidingen. Zijn favoriete gerecht om na te maken? Het broodje pastrami van Katz Deli in New York.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

De workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal! In de workshopruimte kunnen we dus ook in winter lekker doorgaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.