Vegan... Anno 2021 kom je er niet meer omheen. Tegenwoordig komt er steeds smaakvoller imitatie vlees op de markt om het aantrekkelijker te maken om veganistisch te eten. Toch kun je ook zonder deze vleesvervanger een fantastisch compleet (en vullend) gerecht op tafel zetten. Deze Shawarma, ook wel vegan shoarma genoemd, is gemaakt met paddenstoelen. Mocht je gasten over de vloer krijgen die geen vlees, vis of andere dierlijke producten eten dan is dit een leuk en gemakkelijk te maken recept. Je zet het zo in een handomdraai op tafel!
BBQ on
Stook de barbecue op naar 170 graden en plaats het RVS rooster in de barbecue. Bij dit recept gebruiken we alleen directe hitte.
Mise-en-place bereiding
We beginnen met de voorbereiding. Halveer de rode ui en snij in dunne reepjes. De tomaat snijden we in brunoise, dit zijn kleine gelijke vierkanten blokjes. Leg dit aan de kant tot het einde van de bereiding wanneer we de tortilla gaan opmaken. Zet nu de gietijzeren skillet pan op de barbecue en laat deze warm worden.
Let’s make shawarma
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de skillet en bak de oesterzwammen goud bruin. Je zult zien dat deze veel vocht los laten. Haal dit iedere keer een beetje uit de pan met een lepel of giet het er voorzichtig uit. Dit zorgt ervoor dat je blijft bakken en niet gaat koken.Terwijl de oesterzwammen bakken kun je de knoflook heel fijn snijden. Leg de oesterzwammen op een snijplank wanneer ze klaar zijn en snij er lange dunne reepjes van. Doe deze nu kort terug in de pan en voeg de knoflook erbij, breng op smaak met Shawarma rub van Angus & Oink. Leg nu de tortilla’s op een RVS rooster en grill deze kort aan zodat ze mooi knapperig worden. Je kunt ze eventueel insmeren met een klein beetje olie.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
tip van de chef
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
tip van de chef
Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours
Too hot to handle?
Online op voorraad
Olive Forged Koksmes
Online op voorraad
-25%
RVS tang Smokin’ Flavours
Turn it like a pro
Online op voorraad
Sale!
Saus.Guru BBQ Saus Black Garlic
The Gourmet Collection
Online op voorraad
Snijplank Acacia hout Style de vie
Online op voorraad
Tortilla opmaak
Aangezien iedereen zijn tortilla op een andere manier eet serveren we dit gerecht open op tafel. De ene houdt er namelijk van om ze op te rollen en de ander vouwt ze liever. Begin met een bord of plank en leg de tortilla’s erop. Smeer hier wat Black Garlic saus overheen. Deze is gemaakt van gefermenteerde knoflook en volledig plant based :). Verdeel de gemengde salade over de tortilla’s en mix de rode ui en tomaat over de sla. Neem de shawarma uit de pan en verdeel dit ook over de borden. Drizzle hier nog wat extra black garlic saus over. Je kunt nooit genoeg knoflook saus gebruiken 😉 Serveer direct en geniet ervan, opgerold of gevouwen.
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat is een 2021 Style Shawarma van oesterzwammen?
Dit is een heerlijke creatie van gegrilde oesterzwammen in tortilla’s. Versierd met saus van zwarte knoflook, rode ui, verse tomaat, knoflook, gemengde salade en een snufje peper en zout. Dit allemaal wordt gebakken in een gietijzeren skillet pan op de BBQ.
Hoeveel personen kunnen genieten van de 2021 Style Shawarma van oesterzwammen?
Dit recept is genoeg voor 2 tot 4 personen.
Hoeveel tijd heb ik nodig om 2021 Style Shawarma van oesterzwammen te bereiden?
Je hebt ongeveer 30 minuten nodig om deze maaltijd te bereiden.
Hoe moeilijk is het om 2021 Style Shawarma van oesterzwammen te maken?
Dit recept is makkelijk te maken, ideaal voor een eenvoudige doch heerlijke maaltijd op de BBQ.
Wat kan ik serveren met 2021 Style Shawarma van oesterzwammen?
De 2021 Style Shawarma van oesterzwammen is een veelzijdig gerecht dat kan dienen als hoofdgerecht, lunch of snack. Het past perfect bij een koude pils of een glas witte wijn.
Geschreven door:
Saus.Guru
Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.