De beroemde 3-2-1 ribs om je vingers letterlijk bij af te likken! Dit eenvoudige recept maak je zonder enige smaak op te offeren. Begin met het gedurende 3 uur roken van je ribben, pak ze vervolgens 2 uur in folie in en als laatste uurtje nog even laten rusten en met een saus insmeren.

Bereidingswijze

  • Verwijder het dunne vliesje van de botzijde van de ribben door met het een beetje los te peuteren met een mes of achterkant van een lepen en vervolgens met een papier eraf te trekken. Gebruik bijvoorbeeld een stukje keukenrol  om een ​​stevige grip te krijgen.
  • Meng in een kleine kom de mosterd, 60 ml appelsap (bewaar de rest) en de Worcestershire-saus. Lak beide kanten van de ribben met dit mengsel en breng het verder op smaak met de Traeger Pork & Poultry rub.
  • Zet de pellet grill op 85 graden.3
  • Rook de ribben met de vleeskant naar boven gedurende 3 uur. Op een Traeger heb je een speciale supersmoke functie voor extra smaak.
  • Haal de ribben uit de pellet grill en verhoog de temperatuur naar 110 graden.
  • Pak de ribben in met aluminiumfolie. Scheur vier lange vellen zware aluminiumfolie af en pak de ribben in de aluminum folie in. Trek de zijkanten omhoog om de vloeistof die we gaan toevoegen in de verpakking te houden.
  • Strooi de helft van de bruine suiker op de ribben, de helft van de honing en de helft van de appelsap. Gebruik een beetje meer appelsap als je meer mals ribbels wilt.
  • Leg nog een stuk folie op de bovenkant en klem de randen stevig samen zodat er geen lekkage kan onstaan. Herhaal met de resterende ribben.
  • Let het pakket terug op de pellet grill voor nog eens 2 uur (nu op 110 graden).
  • Verwijder voorzichtig de folie (let op: er kan hete stoom ontsnappen) en smeer de ribben aan beide kanten in met de Traeger ‘Que Sauce. Gooi de folie weg.
  • Leg de ribben rechtstreeks op het rooster in de pellet grill en laat de saus indikken. Afhankelijk van de dikte van je laag 30 tot 60 minuten.

Laat de ribben een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 racks baby back spareribs

  • 80 ml mosterd

  • 120 ml appelsap

  • 1 eetlepel Worcestershire saus

  • 120 ml donkere bruine bastardsuiker

  • 240ml Traeger 'Que saus

  • 80 ml honing (warmgemaakt)

  • Treager pork & poultry rub

  • Youri

    Geschreven door:

    Origineel Amerikaans, opgericht in 1987 en hiermee de meeste productervaring maken een superieure kwaliteit, dit merk je direct! In Amerika zijn pellet grills immens populair en ook in Europa worden pellet grills steeds populairder door het makkelijke gebruik en heerlijke smaak.

    Bekijk team BBQ