Pizza, een van de populairste gerechten op de BBQ. Chef-kok Zowie Tak neem je in het Ultieme Pizzaboek mee in de wereld van Italiaanse klassiekers en moderne varianten. Dit is een recept voor klassieke BBQ-chicken pizza met rokerige BBQ-saus, kip en rode ui.

De kippendijen roosteren

Begin met het aansteken van de barbecue en creëer een indirecte opstelling met het gietijzeren grillrooster, verwarmend tot 200 °C. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en breng je favoriete rub royaal aan (onze favoriet is de Porky white Chick van Angus & Oink). Gril de kip op het gietijzeren rooster totdat ze een kerntemperatuur van 68 °C bereiken. Laat de gegrilde kip afkoelen en zet deze apart. Tip van de chef: Vervang de kippendijen door kipfilet als je dat lekkerder vindt, maar het is ook heerlijk met pulled chicken of pulled pork.

Het pizzadeeg

Nu is het tijd om een pizza-opstelling te maken met het hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen, en verwarm deze tot 320-370 °C. Neem een deegbol en bestuif deze lichtjes met bloem, zodat de vorm behouden blijft. Leg de bebloemde deegbol ondersteboven op een werkbank met wat semola. In het Ultieme pizzaboek staat op pagina 38 hoe je de pizzabol het beste uitrolt.

De BBQ chicken-pizza

Smeer een egale laag tomatensaus op het deeg, laat een rand van 2 cm vrij. Verdeel een mix van kaas, rode ui en mais over het oppervlak. Snijd de gegrilde kip in dunne plakjes en verdeel deze over de pizza. In het Ultieme pizzaboek staat hoe je de lekkerste tomatensaus maakt voor je pizza!

Plaats de pizza met behulp van een pizzaschep in de voorverwarmde barbecue/pizzaoven en bak de pizza in 5 minuten goudbruin aan zowel de onder- als bovenkant.

Haal de pizza uit de oven, verdeel de barbecuesaus erover en snijd deze in punten met een pizzames. Herhaal dit proces voor de overige pizza’s.

Het Ultieme Pizzaboek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Pizzaboek met 60 toegankelijke recepten. Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Pizzaboek mee in de wereld van pizza’s en snacks.  Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 60 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte pizza!

  • UitverkochtCover-Het-Ultieme-Pizzaboek

    Het Ultieme Pizzaboek

    De lekkerste pizza's en snacks van de BBQ

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Uitverkocht

    Braairub no. 2 De Fik Erin

    All purpose rub

  • Uitverkocht

    BXC American heritage original bbq saus

    Authentic flavours

  • UitverkochtCover-Het-Ultieme-Pizzaboek

    Het Ultieme Pizzaboek

    De lekkerste pizza's en snacks van de BBQ

  • UitverkochtKernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    Meten is weten!

  • Uitverkocht

    Pizza cutter mes Smokin’ Flavours

    Cut, slice & eat

  • Uitverkocht

    Pizzabollen Zuurdesem BXC

    Eigen recept voor de kamado en pizzaoven

  • Uitverkocht

    Pizzaschep Smokin’ Flavours

    Schuif je pizza in één beweging op je pizzasteen

  • Uitverkocht

    Pizzasteen met houder Smokin’ Flavours

    Italian or American style?

  • Uitverkocht

    Scharrel kippendij zonder vel

    Een verantwoorde keuze

  • Uitverkocht2638_Pizzabloem

    Tipo 00 Pizzameel Molino Dallagiovanna

    Voor de perfecte pizza

Ingrediënten

Benodigdheden

Zowie Tak

Geschreven door:

Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

Bekijk team BBQ