Een heerlijke steak, daar word iedere pitmaster vrolijk van! Door verschillende barbecue technieken te combineren, ontstaat er een verfijnde smaak combinatie. Low and slow, reverse sear & draperen voegen we samen. Low and slow om het vlees en het vet zo mals mogelijk te krijgen door het heel rustig te garen. Reverse sear voor de perfecte kerntemperatuur en het draperen met roomboter om zo vocht toe te voegen aan het vlees. Vul de steak aan met een lekkere groente en je bent klaar!

BBQ-keuze

Voor dit recept heb ik gekozen voor een pellet grill omdat de temperatuur gemakkelijk af te lezen is op het display. Natuurlijk kun je dit recept ook op een kamado maken. Hier heb je dan wel een plate setter (hitteschild) bij nodig om ook indirect te kunnen garen.

MeatPrep

We beginnen met het vlees. Haal dit 1 á 1,5 uur voor gebruik uit de koelkast, uit de verpakking en dek af met een doek of aluminiumfolie. Op deze manier kan het vlees rusten en op kamertemperatuur komen. De kern van het vlees is hierdoor al minder koud waardoor deze makkelijk op de gewenste temperatuur komt.

Hou vlees wat op kamertemperatuur komt altijd uit de buurt van een hittebron of directe zon.

Verdere Mise a Place

Neem nu de roomboter en beef bark en doe dit samen in een kom. Je kunt de rub alvast door de roomboter heen kneden, maar wanneer de boter straks gesmolten is gaat dit een stuk gemakkelijker.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

 • Uitverkocht

  Butcher Paper Pink 10 vellen Smokin’ Flavours

  Rechtstreeks uit de USA!

 • Uitverkocht
  Smoking Flavours handschoenen

  Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

  Too hot to handle?

 • Uitverkocht

  Olive Forged Vleesmes

 • Uitverkocht

  RVS tang Smokin’ Flavours

  Turn it like a pro

 • Uitverkocht
  Beef-bark-200gr-saus-guru

  Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark

  Pitmaster collection

 • Uitverkocht
  SG078-4-Mother-Of-All-Rubs-210gr

  Saus.Guru pitmaster rub – Mother of all rubs

  Pitmaster collection

 • Uitverkocht

  Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

  Brush it like a pro

 • Uitverkocht

  Snijplank XL Baas Boards

  Met de hand gemaakt

Time for steak

Zet de pellet barbecue aan en stel hem in op 110 graden. Zet het schaaltje met de boter erin zodat deze kan smelten. Wanneer de barbecue op temperatuur is kan de côte de boeuf erop. Steek de kernthermometer erin om deze goed in de gaten te kunnen houden. Brush nu met een kwastje de côte de boeuf om de 10 minuten met de gesmolten boter en beef bark erin. Roer goed door voordat je gaat brushen.

Recept-BBQ-Pellet-Grill-Kamado-Steak-Cookperfect-Thermometer-Garen-Kerntemperatuur-Inspiratie-Tips-Recepten

Wanneer de côte de boeuf bijna gaar is, kunnen de maïskolven erbij. Als deze warm zijn smeer je de mais in met de kewpie mayo en strooi je de mother of all rubs eroverheen.

Butter-Brushed-Low-Slow-Cote-De-Boeuf-Mais-Recept-Kamado-Pellet-Barbecue-BBQ

Haal de côte de boeuf net onder de gewenste kerntemperatuur van de barbecue af. Doordat we de steak nog laten rusten komt hij straks op de perfecte kerntemperatuur uit. Het rusten doen we in butcher paper om zo al het vocht te behouden.Butter-Brushed-.Cote-De-Boeuf-Steak-BBQ-Rode-Wijn-Recept-Kamado

Trancheer de côte de boeuf eerst langs het bot eraf en dan tegen de draad in. Geniet met een rode wijn van deze smaken.

Cote-de-boeuf-steak-pellet-grill-barbecue-kamado-recept

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Benodigheden

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ