Een traditioneel Italiaans gerecht met een moderne twist. Pastarolletjes gevuld met kruidig gehakt en overgoten met een heerlijke saus en afgetopt met een laagje romige en krokante kaas. We bereiden deze cannelloni in een Bricknic, waardoor een perfecte en egale garing ontstaat. In dit gerecht komen traditie en innovatie samen in elke hap. Klaar voor? Aan die BBQ dan maar!

Verschillende manieren

Je kunt dit recept zowel direct boven open vuur maken als op het vuur van je barbecue. Durf je dat toch nog niet helemaal aan of wil je het gewoon wat rustiger aan doen? Gebruik dan een plate setter in je kamado of creëer een koudere zone in je ketelbarbecue.

De Bricknic zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hitte. Belangrijk daarbij is dat de deksel voor gebruik zo’n 15 minuten in koud water heeft gelegen. De deksel neemt dit vocht op, dat weer verdampt tijdens het bakproces. Door de speciale kleisoort is de Bricknic hittebestendig en daardoor op verschillende manieren te gebruiken.

Verwarm je barbecue tot een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. Bepaal zelf of je wel of geen plate setter gaat gebruiken. Zonder gaat het wat sneller, maar dit betekent wel dat je dus wat meer moet opletten.

  • Angus & Oink – Italian Stallion

    • Viva la Italia!
    • Online op voorraad
  • Römertompf Brick

    Kooksteen Brick Römertopf

    • Een kleine kleioven
    • Online op voorraad
  • Opbindtouw

    Opbindtouw

    • Online op voorraad

Tomatensaus

Simpel, maar zó lekker! En je maakt hem in een handomdraai, deze tomatensaus. Snipper het sjalotje en hak de tenen knoflook fijn. Verwarm de gietijzeren skillet op de barbecue, doe olijfolie in de pan en bak het sjalotje en de knoflook kort aan. Voeg de gezeefde tomaten toe. Was de kruiden en bind ze samen met slagerstouw. Geen touw bij de hand? Geen probleem, de kruiden kunnen er ook gewoon zo bij, dan vis je ze er later gewoon uit met een vork. Het touw zorgt ervoor dat de kruiden mooi gebundeld blijven, zodat je ze later makkelijk kunt verwijderen.

Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de skillet van het vuur en verwijder de kruiden.

Kruidige gehaktvulling

Snijd 1 jalapeño peper in kleine blokjes. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan de helft van de peper. Meng het gehakt, de mozzarella, blokjes jalapeño peper en 2 eetlepels van de Italian Stallion kruiden in een kom. Vul nu zoveel cannelloni buizen als je gehakt hebt. Probeer ze goed aan te drukken en zo min mogelijk lucht in de cannelloni te krijgen.

Bricknic vullen

Doe een schep van de saus in de Bricknic en verdeel deze over de bodem. Plaats 6 gevulde cannelloni’s op de bodem en bedek ze met de saus. Leg nog een laag van 6 cannelloni’s bovenop de saus en sluit af met de rest van de saus. Het is prima als er wat ‘kop’ ontstaat, aangezien er toch nog een holle deksel overheen gaat. Bedek de Bricknic met de deksel en plaats hem in je barbecue.

Serveren

Laat de cannelloni nu ongeveer 30 minuten garen. Gebruik je geen platesetter, controleer dan na 20 minuten hoe het in de Bricknic gaat. Haal de deksel van de Bricknic en bestrooi met de geraspte kaas. Leg er een jalapeño peper op ter garnering en laat de kaas smelten zonder deksel. Als de kaas gesmolten is en goudbruin aan de bovenkant zijn je cannelloni’s klaar.

Dikke tip! Lekker in combinatie met de gegrilde groene asperges en burrata.

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 300 gram

  • Angus & OInk - Italian stalion

  • Geraspte Mozzarrella

  • Jalapeño pepers, 2 stuks

  • Cannelloni rolletjes, 1 doos

  • Gerapte jonge kaas, 300 gram

  • Gezeefde tomaat (passata), 500 gram

  • Verse tijm, 2 takken

  • Verse rozemarijn, 2 takken

  • Verse basilicum, 2 stukken

  • Sjalot, 1 stuk

  • knoflook, 2 tenen

  • Olijfolie

  • zout / peper

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ