De rooksnippers van olijfhout zijn gemaakt van de wortels van de olijfboom, deze zijn namelijk veel aromatischer. Door ze te mengen met fire spices, vuurkruiden met onder andere rozemarijn, jeneverbessen en zoethout, krijgen de mosselen een lekker fris en oosters smaakaccent. Heel leuk om je paella pan op deze manier in te zetten!

Voorbereiding

Breng de kamado, met het rvs-rooster, naar een temperatuur van 200 °C. Was intussen de mosselen in koud water en verwijder eventuele kapotte exemplaren. Laat de mosselen goed uitlekken. Breng op smaak met de Fish & Seafood rub. Snijd de venkel en de tomaten in kleine blokjes. Plaats de paellapan op het rooster en verwarm deze ca. 3 minuten voor.

Bereiding

Til de paellapan even op. Meng een handje olijfhout rooksnippers met een handje fire spices en strooi dit, tussen de spijlen van het rooster door, op de gloeiende houtskool. Plaats de paellapan weer terug, voeg de olijfolie, de venkel en de mosselen toe en bak ca. 3 minuten totdat de eerste mosselen open gaan. Voeg de tomaat en de zeekraal toe en blus af met de Pernod. Omdat de temperatuur in de kamado hoog is kan de Pernod vlam vatten, pas dus goed op! Wanneer de pernod vlam vat ben je aan het flamberen wat een leuke techniek is en smaak toevoegt, de alcohol verbrand hiermee. Je kunt de Pernod ook even aansteken natuurlijk. Maal er verse peper over en bak het geheel nog ca. 2 minuten langer. Haal de pan uit de kamado en schep de mosselen in een grote schaal en zet deze op tafel.

Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Lees meer over Het ultieme kamado boek & koop direct in de webshop

 

Dit recept maakt onderdeel uit van een livestream

Die paellapan, is dat nu alleen voor paella? Zeker niet 🔥! Het leent zich ook erg goed om bijvoorbeeld schaal- & schelpdieren even kort aan te zetten, of om producten te stomen met een stoommandje. Hoe dat werkt? Leer het in deze livestream 😁. We gaan in deze livestream aan de slag met een heerlijke paella 🇪🇸, gerookte en geflambeerde mosselen 🇳🇱 met venkel en zeekraal, gestoomde dumplings🇯🇵 en een gestoomde bun buikspek 🇨🇳!

Daarnaast leggen we, op veler verzoek, verschillende multi level systemen uit zoals het EGGspander systeem van Big Green Egg en het divide & conquer systeem van Kamado Joe. Hoe gebruik je de ruimte in je kamado maximaal, wat zijn de verschillende accessoires en hoe combineer je verschillende gerechten dankzij dit systeem?

Bekijk de volledige livestream op Youtube en abonneer je op ons kanaal!

Ingrediënten

 • 2 kg mosselen

 • 1 venkel

 • 2 tomaten

 • 2 el olijfolie

 • 100 g zeekraal

 • 100 ml Pernod

 • Zowie Tak

  Geschreven door:

  Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

  Bekijk team BBQ