Voorbereidingen
Maak je barbecue alvast klaar voor een indirecte bereiding op ongeveer 200 graden Celsius. Dit doe je bij een kamado door het plaatsen van een plate setter (hitteschild). Terwijl de barbecue op temperatuur komt kunnen we de skillet gaan voorbereiden. Doe een beetje olie of vloeibare boter in de gietijzeren pan en kwast het geheel goed in.
Snij beide kleuren courgette en de rode ui in plakken van ongeveer een halve centimeter. De aubergine mag iets dikker gesneden en de tomaten nog iets dikker. De paprika gaat in repen van anderhalf bij 4-5 centimeter. Als laatste snijden we de wortel in even grote repen als de paprika, maar dan 2-3 millimeter dik.
Skillet
Om straks tot een mooi resultaat te komen, vergt het nu enig secuur werken. Begin met de aubergine rechtop tegen de skilletwand aan te zetten en laat ze iedere keer overlappen. Om te voorkomen dat de plakjes groente omvallen leg je één of meerdere kopse kanten van de aubergine of courgette als een soort boekenstandaard in de pan. Na de aubergine volgt de gele courgette, de tomaat, groene paprika. Deze volgorde let niet zo nauw, maar een mooie variatie in kleur is natuurlijk wel zo mooi. Het middelste deel kan ideaal worden opgevuld met een halve tomaat.
De openingen tussen de groentes smeren we in met de General TSO BBQ saus. Dit geeft extra smaak en zorgt dat de kruidenrub no. 1 van De Fik Erin, die we hierna aanbrengen, goed hecht. De rub zorgt ook voor een heerlijke smaakkick en dat het geheel natuurlijk niet te flauw wordt.
De barbecue
De skillet mag bij een keteltemperatuur van zo’n 200 graden op het grillrooster. Het zal tot rond de 45 minuten duren voordat de groentes gaar zijn. Deze tijd, temperatuur én waarschijnlijk nog ruimte op de barbecue, kun je goed benutten voor bijvoorbeeld een reversesear bavette. Ofwel indirect naast de groenteskillet tot 48 graden Celsius kerntemperatuur en daarna op direct wijze afgrillen.
Opdienen
Op het moment dat de groentes goudkleurig tot bruin worden is de groenteskillet gereed. Het geheel is nog op temperatuur te houden door het af te dekken met aluminiumfolie. Voor het opdienen gaat er nog wat mais en grof gesneden koriander over. Een goed stuk vlees en een glas rode wijn er bij en het plaatje is compleet!