Garnituur maakt het gerecht af
Met een goed garnituur valt of staat je hele gerecht. Kies dus voor kwaliteitsproducten. Mooie verse groene asperges en stevige Shiitake paddenstoelen. Snijd de harde onderkant van de asperges af, maak de shiitakes schoon en doe samen in een bak. Besprenkel met olijfolie en hussel goed om. Leg de asperges en de shiitakes op de barbecue en laat mee garen met de Noord-Afrikaans gekruide varkenshazen.

Ready to serve
Haal de varkenshazen van de barbecue als ze de juiste kerntemperatuur hebben bereikt. Verwijder de thermometer en laat afgedekt heel even rusten. Haal ook de asperges en de shiitakes van de barbecue. Verwijder de plate setter en leg het rooster terug. Grill de asperges nog een kort boven het directe vuur zodat ze lekker krokant gegrild zijn, doe hetzelfde met de shiitakes. Breng de asperges en de shiitakes op smaak met peper en zout. Serveer op een mooi bord of toffe serveerplank.
Snijd de varkenshaas in mooie plakken, trancheren noemen we dat. Leg dakpansgewijs boven op de asperges. Maak het geheel af met een heerlijke ‘drizzle’ zwarte knoflooksaus en serveer direct. Lekker met een fris zomerbiertje!
Geniet er van!