Pulled pork is dé BBQ-klassieker die draait om geduld, maar het wachten is elke minuut waard. We roken de varkensnek low & slow, en garen hem met boter en BBQ-saus tot hij smelt op je tong. Daarna trekken we het vlees uit elkaar en maken het extra juicy met de opgevangen jus. Wat je ermee doet? Loaded fries of een killer broodje!
Voorbereiding pulled pork
Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 120 graden met daarin een volledig indirecte opstelling erin. Terwijl de BBQ op temperatuur komt, rub je de varkensnek royaal in met Pigasus rub en laat je dit enkele minuten intrekken.
Pulled pork op de BBQ
Je plaatst de varkensnek vervolgens in de kamado met daaronder een lekbak gevuld met water en enkele eiken rookchunks tussen de gloeiende kolen. Je rookt de varkensnek vervolgens voor ca. 30 minuten. Iedere 30 minuten spray je met water op het vlees, zodat er een goede bark ontstaat. Je rookt het vlees tot hij een kern van 65 graden heeft bereikt. Daarna pak je hem in met BBQ & grill folie en voeg je een aantal klontjes roomboter toe en een scheut BXC Original BBQ saus toe. Zo gaar je het vlees verder tot een kern van 95 graden. Wanneer het vlees deze kerntemperatuur heeft bereikt laat je hem 60 minuten rusten in de koelkast of thermobox.
Serveren
Haal het vlees uit de koelkast of thermo box en haal het vlees uit het aluminium, maar laat de ontstane jus in het pakje dat gebruiken we later! Je plukt het vlees vervolgens met de meatclaws uit elkaar, wanneer je wat vetknobbels tegenkomt haal je die eruit. Vervolgens voeg je de ontstane jus toe aan de pulled pork en wat extra BBQ saus tot een smeuïge pulled pork. En dan? De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak een klassiek pulled pork broodje, ga voor loaded fries, of verzin je eigen gerecht.
Tip: Maak altijd wat meer pulled pork, dit kan je namelijk perfect invriezen en op een later moment op eten!
Tip! deze producten kan je gebruiken met dit recept
Start de gratis receptvideo’s
Sta je wel eens bij je kamado en denk je: leuk dat vuur, maar wat gaan we maken? Dat snap ik heel goed. Daarom heb ik een reeks korte video’s opgenomen met mijn favoriete makkelijke BBQ-recepten.
🔥 Een maand lang iedere week een receptvideo in je mailbox
🔥 Siebren legt je ieder recept stap voor stap uit
🔥 Lekker variëren, elke keer een ander recept
🔥 De recepten worden gemaakt op een kamado, maar zijn geschikt voor alle soorten BBQ’s.
*Heb je je al aangemeld voor de kamado cursus dan ontvang jij deze recepten al 🙂
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Siebren Sente
Siebren is van origine slager en heeft jarenlang zijn eigen slagerij gehad. Daarin was BBQ al zijn grootste passie. Naast zijn liefde voor koken, maakt hij graag lange wandelingen met zijn hond en nodigt hij vrienden en familie uit voor gezellige avonden vol low-and-slow bereidingen en bijpassende bieren.
Bekijk team BBQ