Dit keer eens wat anders dan spareribs 3-2-1! We gaan namelijk lekkere pikante ribbetjes low & slow stoven in de Dutch oven! Thomas laat je in deze video zien hoe je dit recept maakt.
Vlies verwijderen
Allereerst steken we de BBQ aan het verhitten we die tot 200 graden. Vervolgens gaan we beginnen met het schoonmaken en het ontvliezen van de spareribs. Dit doe je door alle losse stukjes te verwijderen, deze zouden anders verbranden en dan heb je er uiteindelijk niets meer aan. Het vlies verwijder je door een lepel in het midden van de spareribs onder het vlies te steken en vervolgens met je vinger naar de andere kant te trekken. Zo kun je het vlies vanaf daar losmaken en wegtrekken. Het vlies van de spareribs is heel taai, en dat wil je niet op je spareribs hebben.
Spareribs marineren
Bestrijk eerst het vlees met worcestershiresaus en wrijf daarna de rub in het vlees. Snijd dan vervolgens de spareribs om de drie ribben door en laat daarna nog een uur marineren. Zet het gietijzeren rooster in de BBQ en strooi wat houtsnippers over de houtskool. Leg de ribben op het rooster en gril rondom goudbruin. Haal ze daarna van de BBQ.
De spareribs stomen
Zet de Dutch Oven op het rooster en smelt daarin de boter. Voeg vervolgens de knoflook en zilveruitjes toe en bak voor een paar minuten. Blus ze af met cola en de diefhenker. Voeg daaraan de gedroogde oregano, BBQ-saus en kalfsjus toe en breng aan de kook. Haal vervolgens de Dutch oven van de BBQ en leg de ribben in de pan. Verlaag de temperatuur van de BBQ naar 150 graden en zet de Dutch oven indirect op de BBQ en leg de deksel op de pan. Stoof de ribben ongeveer 3 uur, tot het vlees van het bot valt.
Haal het vlees daarna met de schuimspaan uit de pan en kook het vocht in tot een dikke saus. Leg de ribben op een serveerschaal en schenk de saus over de ribben.
Thomas laat je in deze video zien je hoe je deze spareribs klaar maakt
Dit recept komt uit het Ultieme vleesboek
Met het Ultieme vleesboek ga je met auteur Zowie Tak de uitdaging aan om ieder stukje vlees perfect te grillen. De 90 gevarieerde recepten in dit boek hebben betrekking op de meest gegeten dieren: Rund, varken, la en gevogelte. Leer gaandeweg je skills uitbreiden en laat je inspireren door de heerlijke recepten.
Het ultieme vleesboek
90 recepten van brisket tot tomahawk
Online op voorraad
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Braairub no. 2 De Fik Erin
All purpose rub
Online op voorraad
tip van de chef
BXC American heritage whiskey bbq saus
Authentic flavours
Online op voorraad
De Diefhenker – De Magistraat
Dubbel - fles 33cl - 7.3%
Online op voorraad
Dutch Oven Smokin’ Flavours
Ideaal voor jouw stoofpotje
Online op voorraad
Oregano van Beekum
Krachtig, kruidig, en pittig
Online op voorraad
Smokin’ Flavours rooksnippers whisky vaten 1700ml
Lekker bij rund, varken, gevogelte, wild & lam
Online op voorraad
Varkens spareribs
Ca. 1 kg.
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Hoe lang is de bereidingstijd van het Ribbetjes uit de Dutch Oven recept?
4,5 uur + 1 uur marineren
Wat voor soort gerecht is de Ribbetjes uit de Dutch Oven?
Hoofdgerecht
Welke benodigdheden zijn nodig voor Ribbetjes uit de Dutch Oven?
Gietijzeren rooster, Rooksnippers whisky, Dutch oven, Het ultieme vleesboek
Welke ingrediënten zijn nodig voor Ribbetjes uit de Dutch Oven?
Spareribs, 1,5 kilo, Worcestershiresaus, 6tl, Angus & Oink – Pigasus, 6 el, Boter, 40 gram, Amsterdamse uitjes, 4 el, Donker bier, 1 fles, Cola, 100 ml, Oregano, 1 el, BBQ saus, 6 el, kalfsjus, 400 ml, Fijngesneden knoflook, 3 tenen
Voor hoeveel personen is het Ribbetjes uit de Dutch Oven recept?
4 Personen
Geschreven door:
Zowie Tak
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Hij bouwt horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.