BBQ aansteken en vlees voorbereiden
Allereerst steek je de barbecue aan tussen 150-180 graden en maak je deze gereed op direct en indirect garen. Zorg er dus voor dat je de Dutch Oven recht boven de hitte bron kunt zetten, maar dat je deze ook boven een iets minder hete plek kunt zetten mocht het te hard gaan. Ga je gebruikmaken van open vuur, zorg er dan voor dat je afstand tussen het vuur en de pan kan creëren bijvoorbeeld met behulp van een driepoot of een rooster.
Wanneer de barbecue klaar staat, laat je het vlees in 1 stuk en bestrooi deze royaal met de Smoke & BBQ All Purpose Rub. Wrijf dit even goed in. Zorg er ondertussen voor dat de Dutch Oven goed opwarmt boven het vuur en laat de roomboter hierin smelten totdat deze bruist.

Op elke Dutch Oven past een dekseltje
Grill het vlees eerst even goed aan op de barbecue aan beide kanten. Maak je dit recept boven open vuur, bak het vlees dan eerst om en om aan in de Dutch Oven. Vervolgens snijd je de ui en knoflook in stukken en voeg deze toe aan de bruisende boter in de Dutch Oven. Laat glazig worden en voeg het gegrilde vlees toe. Schenk het bier volledig over het vlees en giet de bouillon erbij tot het vlees net onderstaat en strooi nog wat van de rub in de pan.
Laat de stoof nu zo’n 3-4 uur rustig stoven met de deksel op de Dutch Oven. Controleer wel af en toe of het vocht niet te snel te veel inkookt. Mocht dit toch gebeuren kun je altijd een beetje extra bouillon toe voegen.