Hickory smoked triple bacon honey whiskey glazed BBQ pork belly skewers. In het Nederlands: spek op een stokje. Dit zijn de ultieme spekspiesjes, gemaakt van buikspek, ontbijtspek en bacon. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Dus zet je BBQ maar vast aan en geniet van deze heerlijke, vette BBQ-spiezen.

Buikspek voorbereiden

Allereerst verwarm je de BBQ tot 120 graden met een volledig indirecte opstelling. Het buikspek snijd je in stukken van ongeveer 3 cm dik. Je snijdt het buikspek alvast in stukken, want als je een heel stuk buikspek op de BBQ legt, ben je zo 6 uur verder. Vervolgens wrijf je er royaal Pigasus van Angus & Oink op. Deze rub van Angus & Oink is kruidig, maar ook lekker zoet, en past heel goed bij buikspek.Triple-bacon-Tandoorring-bacon-buikspek-rub

Wikkel vervolgens de stukken buikspek in ontbijtspek, bind ze vast met opbindtouw en strooi er vervolgens nog wat Pigasus rub overheen. Rijg twee stukken buikspek per spies en gaar de spiezen op 120 graden voor ongeveer 2 uur, of totdat de kern een temperatuur van 84 graden heeft bereikt. Voor dit proces gebruiken we tandoor spiezen en aan het einde hangen we ze nog even in de tandoor. Voeg tijdens het garen een aantal hickory rookchunks toe, zodat ze straks een heerlijk rokerige smaak krijgen.

Triple-bacon-Tandoorring-buikspek-bacon

Van double naar triple

Zodra de kern een temperatuur van 80 graden heeft bereikt, haal je de spiezen uit de BBQ en verwijder je de opstelling. Plaats vervolgens alleen het RVS-rooster terug en leg de spiezen even apart. Verwarm je skillet voor op het RVS-rooster en breng de BBQ op een temperatuur van 200 graden. Ondertussen snijd je de bacon alvast in kleine stukjes. Zodra de skillet warm is, bak je de stukjes bacon totdat ze lekker krokant zijn. Wanneer de bacon mooi is uitgebakken, verwijder je de schoorsteen en plaats je de Tandoorring op de schoorsteen. De schuif aan de onderkant staat volledig dicht, zodat het niet te warm wordt. Normaal gesproken passen er 6 volle spiezen in de Tandoorring, maar aangezien dit best grote stukken vlees zijn, zullen ze er niet alle 6 in passen.

Triple-bacon-Tandoorring-bbq

Doe vervolgens de honing, de BXC American Heritage Whiskey BBQ-saus en Jack Daniels in een bakje en meng ze goed door elkaar. Smeer de baconspiezen vervolgens in met deze lak. Hang de gelakte spiezen hierin en rooster ze nog even tot ze krokant en sticky zijn! Lak de spiezen nogmaals in en bestrooi ze met de uitgebakken stukjes bacon.

Thomas laat in deze video zien hoe je de hickory smoked triple bacon honey whiskey glazed BBQ porkbelly skewers, uhh…. de bacon spiezen maakt.

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • Angus & Oink – Pigasus

    • Bacon, honing én jalapeño
    • Online op voorraad
  • Brute Forged koksmes

    • Online op voorraad
  • Buikspek-zonder-zwoerd-blk-1-varken

    Buikspek zonder zwoerd

    • Ca. 1 kg.
    • Online op voorraad
  • BXC American heritage whiskey bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours handschoenen

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Opbindtouw

    Opbindtouw

    • Online op voorraad
  • Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • Tandoor ring set LetzQ

    • Maak van je kamado een tandoor
    • Online op voorraad
  • Thermapen One

    • Dé must have thermometer
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Buikspek zonder zwoerd, 500 gram

  • Ontbijtspek in plakken, 200 gram

  • Bacon in plakken, 100 gram

  • Angus & Oink Pigasus, 100 gram

  • Honing, 2 eetlepels

  • BXC American Heritage Whiskey BBQ saus, 2 eetlepels

  • Whiskey BBQ Saus

  • Jack Daniel's Whiskey, 2 dl

  • Benodigdheden

  • Multi-levelsysteem

  • RVS-rooster

  • Opbindtouw

  • Siliconen kwasten

  • Hickory rookchunks

  • Tandoorring

  • Skillet pan

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ