Rode stoofsaus Lee Kum Kee

Perfect voor Hong Shao Rou

4,95

Online op voorraad
Bestel nu, maandag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Deze handige sojasaus is perfect voor het bereiden van Hong Shao Rou, het beroemde rood gestoofde buikspek uit de Shanghai-keuken. Met de juiste balans van hartige en zoete smaken, zorgt deze saus voor een heerlijk resultaat met een prachtige roodbruine glans.

Rode gestoofde varkensbuik

Breng een middelgrote pan met water aan de kook en voeg vervolgens 450 g varkensbuik in stukjes van 3 cm toe. Blancheer het vlees gedurende 2-3 minuten en laat het uitlekken in een vergiet. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een diepe koekenpan en fruit 2 plakjes verse gember gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens het geblancheerde varkensvlees toe en roerbak op hoog vuur gedurende 5 minuten.Voeg 5 el Lee Kum Kee rode stoofsaus en 250 ml water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, verlaag het vuur en laat het minstens 30 minuten sudderen, of tot het varkensvlees gaar is en de saus is ingedikt. Garneer met fijngehakte lente-ui voordat je het gerecht serveert.

Ingrediënten

Sojasaus (Water, Soja, Zout, Tarwe, Kleurstof E150a, Glucose-Fructosestroop), Suiker, Rijstwijn (Water, Rijst, Tarwe), Kleurstof (E150a, E150c), Water, Smaakversterker (E621, E627, E631), Conserveermiddelen E202.

Artikelnummer: 078895138641

ReceptenVoor je Rode stoofsaus Lee Kum Kee

Gestoomde zalm van de BBQ

  • Niveau Makkelijk
  • Gang Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid 2 personen