Skill session omgaan met vlees

Skill sessions

voor beginners

Vanaf: 50,00

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Hieronder kunt u een aanvraag doen voor een datum naar wens.

Wat gaan we doen?

Heb je zin in een avondje uit of wil je gewoon nieuwe technieken leren voor op de BBQ? Bij onze skill sessions kun je in slechts 2,5 uur tijd een specifieke kooktechniek of bereiding onder de knie krijgen. Onze chef demonstreert de techniek en deelt graag zijn tips, tricks en geheimen. In tegenstelling tot onze workshops ligt bij deze sessies de nadruk op het zien en luisteren. En als kers op de taart: we zorgen voor een heerlijk diner in onze gezellige workshopruimte!

BINNEN EEN SKILL SESSION LEER JE EEN TECHNIEK OF BEREIDING

Soms heb je gewoon behoefte om één bepaalde techniek of bereiding onder de knie te krijgen. Net wat extra tips om jouw gerecht perfect te krijgen, of je wilt een nieuwe techniek oppakken en kijken of het wat voor je is. Naast onze goed lopende workshops en masterclasses waarin je gedurende 5 uur aan de slag gaat met verschillende technieken en bereidingen, organiseren we ook skill sessions.

Bij een workshop ben je voornamelijk zelf aan de slag, bij een skill session ligt de nadruk meer op het zien en luisteren. De chef demonstreert de techniek en vertelt je graag in geuren en kleuren alle tips, tricks en geheimen.

DE SKILL STAAT CENTRAAL

Binnen een skill session ga je intensief aan de slag met één techniek of bereiding. De duur is dan ook korter dan een reguliere workshop, namelijk zo’n 2,5 uur. In deze tijd gaan we de skill die centraal staat helemaal doorgronden met elkaar. We starten lekker rond etenstijd, wij verzorgen het diner. Je kunt dus direct vanuit je werk doorrijden naar onze sfeervolle workshopruimte!

Inmiddels hebben we alweer 10 chef-koks rondlopen en putten uit een enorme bak met ervaring, we zijn dan ook steeds op zoek naar manieren om die kennis en ervaring over te brengen op jou. Met een skill session geven we daar perfect invulling aan.

INCLUSIEF DINER

Inspiratie opdoen, leren en eten gaan bij ons hand in hand. Daarom organiseren we de skill sessions altijd inclusief diner. Een van onze chefs verzorgt de maaltijd die, niet geheel verrassend, in het teken staat van het thema van de sessie. Hier hoef je zelf niets aan te doen. Onder het genot van een lekker hapje eten en drinken leer je jezelf een nieuwe skill aan, goed voor de maag én voor het hoofd.

SKILL SESSION: OMGAAN MET VLEES

Vlees gerechten zijn toch wel het meest populair op de BBQ. Binnen deze skill session leer je over de herkomst van vlees, de juiste (voor)bereiding en werk je aan je snijtechnieken. De mooiste en lekkerste stukken vlees koop je tegenwoordig wanneer ze nog niet geportioneerd zijn. Het snijden en behandelen van vlees is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Daarnaast is het interessant en goed om te weten waar dat stukje vlees vandaan komt. Chef Bas heeft jaren in een slagerij gewerkt en neemt je graag mee in zijn wereld en geeft al zijn geheimen prijs.

WAT BEHANDELEN WE?

 • Uitleg rassen van verschillende dieren: rund, varken, lam en gevogelte
 • Anatomie, waar komt welk stukje vlees vandaan
 • Messen: waar moet je op letten en wanneer gebruik je welk mes?
 • Verwijderen van vliezen, uitbenen
 • Kerntemperatuur
 • Na de bereiding: de theorie achter rusten en het correct aansnijden van vlees

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Skill session omgaan met vlees Proef de sfeer

Super leuke sessie gehad waarbij we erg veel geleerd hebben om zelf goed aan de slag te kunnen gaan!

Kelly Hansler Workshopdeelnemer Skill session omgaan met vlees

Wij hebben een workshop gedaan bij jullie, dat is echt verwennerij en je leert ook nog wat! Een aanrader! Alles super voorbereid, met een prima uitleg en ondersteuning.

Eric en Mieke van den Houten Workshopdeelnemer Skill session omgaan met vlees

Een leuke ervaring met de workshop. Erg leerzaam en ook nog eens erg lekker!

Monique Jansen Workshopdeelnemer Skill session omgaan met vlees

Workshop Skill session omgaan met vlees Is altijd inclusief

 • Een lekker diner en drankjes
 • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
 • Begeleiding van een professionele chef
 • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
 • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
 • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

BXC teampagina Sven

Sven Keij

Chef BBQ Experience Center

Van brasserie tot sterrenrestaurant, Sven heeft in het verleden overal ervaring opgedaan. Wil je de vis masterclass of schaal- en schelpdieren bij ons komen volgen? Ja ook in de viswinkel heeft Sven de nodige uurtjes gemaakt. Hij deelt zijn kennis graag met je!

BXC teampagina Bas workshop

Bas Kreffer

Chef BBQ Experience Center

Bas heeft zijn slagersmes in de randstad ingeruild voor een koksmes bij ons in Roosendaal. Door zijn jarenlange ervaring als kok en slager weet hij je alles te vertellen over verschillende stukken vlees. De vlees workshop is dan ook zijn absolute favoriet!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we de sfeervolle binnenplaats omgetoverd tot een mooie proeftuin met een binnen/buiten workshop ruimte. Een deel is namelijk overkapt & verwarmt waardoor we ook in winter lekker door kunnen gaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop