Vis eten is vanaf nu nooit meer hetzelfde. Chef’s Catch zorgt ervoor dat vis verser-dan-vers verkrijgbaar is. Door middel van een Japanse invriestechniek is de vis van Chef’s Catch niet te onderscheiden van net gevangen vis. Proef de sensationele smaak van de mooiste vissen uit onze Nederlandse wateren en ‘get hooked’. 100% vers met behoud van smaak en structuur. Een product ontstaan uit liefde voor vis.

Chef’s Catch is een product van chefs Jonnie Boer en Maik Kuijpers. Ontstaan vanuit de liefde voor kwalitatief eten en de behoefte aan echt verse vis. Om hun idee leven in te blazen zijn ze de samenwerking aangegaan met Schmidt Zeevis, een van de grootste visleveranciers van Nederland. Chef’s Catch is een product ontwikkeld door en voor de professionele keuken. In samenwerking met Schmidt Zeevis brengen wij deze producten ook naar jou als consument. Netjes verpakt in afgewogen portie.

VERSER DAN VERS

Vis is prachtig product. Het liefst eet je het vers nét na vangst. Die prachtige smaak is niet te evenaren. Tot nu. Door het proces letterlijk stil te zetten door middel van de innovatieve invriestechniek van het shockvriezen behoudt de vis exact dezelfde structuur en smaak als op het moment dat deze werd ingevroren.

Met de producten van Chef’s Catch is het nu mogelijk om een vers stukje vis te bereiden dat altijd op voorraad is. Met behulp van vloeibare stikstof van -192 graden Celcius wordt de kraakverse vis in speciale shockvriezers bevroren. Hiermee blijft de structuur optimaal behouden en is de smaak zo sensationeel is als wanneer de vis rechtstreeks uit de haven op het bord komt.

Doormiddel van deze innovatieve methode wordt de kern van elke vis op exact op -60 graden bevroren. Het grootste verschil met normaal vriezen is dat met de shockvriestechniek de structuur en smaak optimaal behouden blijft. Terwijl de extreem lage temperatuur ervoor zorgt dat parasieten en bacteriën worden afgebroken, eiwitcellen behouden blijven en daarmee de kwaliteit juist wordt opgebouwd.

Chef’s Catch focust zich op prachtig lokaal gevangen vis die gewoon bij ons in de Nederlandse wateren is te vinden. In het seizoen gevangen en ultiem vers. Geen conserveringsmiddelen, e-nummers of kunstmatige toevoegingen. Hiermee is de vis duurzaam en verser dan vers.

DE BEDENKERS VAN CHEF’S CATCH

Chef’s Catch is een product van chefs Jonnie Boer en Maik Kuijpers. Ontstaan vanuit de liefde voor kwalitatief eten en de behoefte aan echt verse vis. Om hun idee leven in te blazen zijn ze de samenwerking aangegaan met Schmidt Zeevis, een van de grootste visleveranciers van Nederland.

 

“De zoetwatervissen en de vissen uit De Noordzee zijn zo goed. Waarom zou je dan vis van ver gaan halen? Met Chef’s Catch kunnen we de vissen in de juiste tijd vangen omdat het invriesproces alles stopzet. Waardoor je ‘m een half jaar later nog steeds verser dan vers eet. Voor het inkoopproces van de professionele keuken heeft het voordeel dat je het beste product biedt en geen waste hebt, omdat je veel beter kunt anticiperen nu het bevroren is.”

Jonnie Boer
Michelinsterrenchef De Librije***

 

 

“Voor Chef’s Catch vriezen wij de vis binnen 24 uur na vangst in op een revolutionaire manier. Op deze manier behoudt de vis zijn optimale smaak en structuur en blijft deze vers en voedzaam.”

Marcel van Breda
Directeur, Schmidt Zeevis

 

“Ik wist niet wat ik proefde en vooral ook rook toen we de eerste samples binnenkregen. De kwaliteit is niet te onderscheiden van net gevangen vis. We hebben het zelfs laten onderzoeken en de structuur van de vis verandert niet ten opzichte van het moment dat het wordt ingevroren. Het proeft dus echt hetzelfde. Zelf ga ik nooit meer andere vis op de kaart van mijn restaurant zetten.”

Maik Kuijpers
Signature Chef, Restaurant Carstens

BESTEL CHEF’S CATCH VIS

Personeel-charlotte

Geschreven door:

Charlotte laat iedereen graag kennis maken met de nieuwste recepten en zet de kennis van onze chefs om naar de tofste artikelen, recepten en tips voor jouw outdoor cooking adventure! Zij heeft een passie voor reizen en experimenteert dan ook graag met internationale recepten op de BBQ.

Bekijk team BBQ