Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.
Waar denk je aan bij een wild & winter workshop? Wij aan diepe sterke smaken, wild, werken met gietijzer, en vooral veel smaak!
Wat mag je verwachten qua producten? Uiteraard het beste wild uit het seizoen! Bij deze presenteren we je het fantastische 4-gangen menu wat we hebben bedacht om samen te gaan maken:
Tijdens deze workshop duiken we samen de BBQ-keuken in en gaan we aan de slag met warme, volle smaken die perfect passen bij het seizoen. Denk aan stevig wild, knapperige seizoensgroenten en krachtige smaken die passen bij het koudere weer. We maken een 4-gangen menu op de BBQ waarin techniek en smaak hand in hand gaan.. Wat je precies gaat maken? Dat houden we nog even spannend. Ons menu verandert mee met het seizoen en de mooiste ingrediënten van het moment.
Wat behandelen we?
4 gerechten die je uiteraard zelf gaat bereiden. Vooral vlees, maar ook vis, wintergroenten en bijpassende garnituren.
Wild uitleg & beleving
Demonstratie uitbenen
Verschillende bereidingstechnieken.
We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
Workshop 2.0 of 3.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.
Over deze workshop
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, The Bastard of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 a 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Hoe werkt het reserveren?
Je reserveert altijd per 2 personen, aangezien je met 2 personen aan één werkbank staat. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer en betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd. Wil je voor 3 personen reserveren (of een ander oneven aantal)? Reserveer dan voor 2 personen en vermeld als opmerking dat jullie graag met 3 personen komen (kom je graag met 5 personen, reserveer je voor 4 etc.). Wij sturen je een betaallink om de extra kosten te voldoen en verwerken aansluitend de reservering op de juiste manier voor je.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation.
Maak er een weekend in de Veluwe van!
Na de workshop binnen 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? We hebben een samenwerking met enkele hotels opgezet waarbij je een mooie korting krijgt op de overnachting. Deze hotels liggen op loopafstand van het BBQ Experience Center. Bekijk hier de hotels. Bekijk hier alle hotels.
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.
Wild & winter 3.0
Proef de sfeer
Prima workshops die zeer professioneel en op een mooie locatie gegeven worden.
Wiechert ten Dolle Workshopdeelnemer Wild & winter 3.0
Workshop Wild & winter 3.0 Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude meelfabriek, de Coöperatie
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Carlo Cardozo
Chef BBQ Experience Center
Met 15 jaar horeca-ervaring, waaronder als chef-kok op de Keizersgracht, deelt hij met enthousiasme zijn passie voor koken. Wanneer je dan ook een workshop bij ons volgt, is de kans groot dat je Carlo tegenkomt. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de natuur of speelt een potje padel. En voor een goede rendang? Daar mag je hem altijd wakker voor maken!
Oskar Middelveen
Chef BBQ Experience Center
Oskar is klassiek Frans geschoold en staat al sinds zijn 15e in de keuken. Zijn reizen door Australië, Azië en Amerika hebben zijn kookstijl verrijkt, met focus op BBQ en low & slow bereidingen. Zijn favoriete gerecht om na te maken? Het broodje pastrami van Katz Deli in New York.
BBQ Experience Center. Home of BBQ!
Onze unieke workshop locatie
De Workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal! In de workshopruimte kunnen we dus ook in winter lekker doorgaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers.