De hoeveelheid in ons assortiment liegt er niet om. We hebben tientallen met hand geselecteerde boeken speciaal voor de BBQ. Van diverse schrijvers zoals Leonard Elenbaas, Jeroen Hazebroek , Steven Raichlen, Julius Jaspers en Jord Althuizen. Allemaal hebben ze iets unieks, maar allemaal gaan ze over heerlijke recepten en tips op de BBQ. In dit artikel lees je meer over de leukste boeken van dit moment.

Het ultieme kamado boek – Zowie Tak

Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Bekijk product: Het ultieme kamado boek – Zowie Tak

Hete kolen compleet – Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Bij de meeste kookboeken heb je begrijpelijkerwijs de neiging om meteen door te bladeren naar de recepten. In dit boek kun je de recepten in het tweede deel vinden. In het eerste deel worden al jouw vragen beantwoord die als beginnend barbecueër door je hoofd gaan. Denk aan vragen zoals: Hoe steek ik mijn kamado aan? Hoe regel ik de temperatuur en op welke temperatuur maak ik iets klaar? Wanneer gebruik ik welke accessoires? Welke brandstof kan ik het beste gebruiken? En wat moet ik weten over onderhoud en reparatie? Misschien twijfel je zelfs nog over het merk of is de maatkeuze nog lastig? Dan is dit boek perfect voor jou. In het tweede deel worden 16 verschillende bereidingstechnieken uitgebreid uitgelegd en je vindt er vervolgens bijna 100 verschillende recepten voor vlees, vis, groenten, pizza en zelfs desserts. Deze variëren van redelijk makkelijk tot flink uitdagend. Zo kun je eerst alles rustig onder de knie krijgen en ben je na het lezen van dit boek een ervaren barbecueër.

Bekijk product: Hete kolen compleet – Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Hete kolen compleet

Simple Smart BBQ  – Julius Jaspers

Julius Jaspers opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, is traiteur, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazar, heeft een eigen brasserie en kookschool en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Nu schrijft hij boeken, waaronder dit barbecueboek. In deze editie heeft hij het allemaal zo makkelijk mogelijk gehouden, simple smart dus. Niet te veel technieken en ingrediënten die je gewoon bij de slager, visboer of groenteman kunt halen. Speciaal voor mensen die nog niet helemaal weten hoe het allemaal werkt rond dat vuur of mensen die barbecueën een hoop gedoe vinden, het teveel tijd vinden kosten of het zelfs nog een beetje eng vinden.

Bekijk product: Simple Smart BBQ – Julius Jaspers

Simple Smart BBQ - Julius Jaspers

Het Complete BBQ Boek – Julius Jaspers

Mocht je geen kookboeken verzamelaar zijn kun je natuurlijk gaan voor een compleet bbq boek. In deze nieuwste editie van Julius Jaspers vind je alle tools, technieken en recepten om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden. Wel is het belangrijk dat je trotse eigenaar bent van een kamado of ketel-bbq zodat je lekker aan de slag kunt met alle 300 recepten.

Bekijk product: Het Complete BBQ Boek – Julius Jaspers

Het Complete BBQ Boek - Julius Jaspers

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire bbq  – Steven Raichlen

Auteur en barbecue goeroe Steven Raichlen staat al jaren aan de top van de internationale barbecue-scene. Met Fantastische Vleesrecepten voor een culinaire BBQ laat Raichlen zien dat je creatiever kunt barbecueën dan alleen met een spiesje of een hamburger. Hij presenteert foto-voor-foto en stap-voor-stap de geheimen van het barbecueën en grillen. In de meeste hoofdstukken gaat het over voedsel dat je in een boek over barbecueën verwacht – rundvlees, varkensvlees en gevogelte – maar je treft ook buitenbeentjes aan die je op verbaasde blikken zullen komen te staan. Het boek is eenvoudig genoeg voor iemand die nog nooit heeft gebarbecued maar staat ook vol met nieuwe recepten voor ervaren barbecue fanaten.

Bekijk product: Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ – Steven Raichlen

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire bbq Steven Raichlen

Rook! – Steven Raichlen

Rook. Er zijn maar weinig woorden die je zo hongerig kunnen maken. Denk aan enkele van de lekkerste soorten voedsel ter wereld: ham, spek, zalm, die stuk voor stuk hun opvallende smaak en karakter aan rook danken. Roken is gemakkelijk, maar niet altijd eenvoudig. Want welke houtsoort kun je nu het beste gebruiken? Kan ik het beste voor chucks, snippers of rookmot gaan? Welke smaak past het beste bij mijn gerecht? Wil ik iets koud of warm roken? En wat heb ik daar allemaal voor nodig? We blijven de vragen dagelijks krijgen. In dit boek wordt het hele proces in 7 stappen duidelijk voor je uitgelegd. Volg ze en binnen de kortste keren heb je het roken onder de knie.

Bekijk product: Rook! – Steven Raichlen

Rook! - Steven Raichlen

Pizzabijbel – Simon Giaccotto

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia.

Bekijk product: Pizzabijbel – Simon Giaccatto

Pizzabijbel Simon Giaccotto

Wildbijbel – Peter Klosse

Wildbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van al het gangbare, in Nederland te verkrijgen wild. Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, voor te bereiden. Met behulp van de basistechnieken kun je de prachtige stukken vlees op verschillende manieren bereiden, van roken tot pekelen en van braden tot konfijten. Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput deelt in dit boek zijn mooiste wildgerechten, zoals canard à l’orange en Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen.

Bekijk product: Wildbijbel – Peter Klosse

Wildbijbel Peter Klosse

Burgers – Laurentz Craane & Gerbrand Kruijssen

Laurentz Craane is sinds 2015 werkzaam als chef in burgerrestaurant Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Samen met zijn team is hij altijd op zoek naar verfijnde smaakverwenners. Na driemaal winnaar te mogen zijn van ‘De lekkerste hamburger van Nederland’, komt hij nu met dit stijlvolle kookboek waarin hij vijfentwintig van zijn beste burgerrecepten prijs geeft. Deze zijn geschikt voor zowel de beginnende kok die alles wil leren, als voor de ervaren kok die graag uitgedaagd wil worden. Craane deelt hiernaast nog ruim zestig extra recepten die de burgers naar een hoger niveau tillen, van zelfgemaakte briochebroodjes tot roasted aioli en homemade whisky-uienringen. Een biertje en een burger is natuurlijk een erg fijne combinatie, maar een cocktail en een burger maakt het wel extra spannend. Gerbrand Kruijssen deelt een aantal zeer verrassende cocktailrecepten die zijn gemaakt met barbecuetechnieken of cocktails die simpelweg goed passen bij barbecue food. Dus aan de slag en proef, beleef, drink en geniet!

Bekijk product: Burgers – Laurentz Craane & Gerbrand Kruijssen

Burgers - Laurentz Craane & Gerbrand Kruijssen

BBQ Sauzen, rubs en marinades  – Steven Raichlen

Marinades, rubs en sauzen zijn smaakboosters die de gerechten van iedere fervente BBQ’er karakter, persoonlijkheid, diepte en ziel geven. Toch merken we dat er nog veel onduidelijkheid is over het gebruik. Wat is het verschil tussen een natte en droge rub? Wanneer gebruik je een specerijenmengsel of een marinade? Hoelang moet ik mijn vlees of vis marineren? Wat is de beste manier om te bedruipen (baste) of te glaceren? Wat serveren grillmeesters in andere landen bij gegrild voedsel? En hoe zorgen de profs steeds weer voor topbarbecues? Deze bestseller met meer dan 200 recepten geeft antwoord op al je vragen. Leer hoe je zuur, olie, kruiden en specerijen in evenwicht kunt brengen in een marinade, zodat het vlees en/of de vis mals van binnen blijft en aan de buitenkant die heerlijke explosie van smaak krijgt. Want rubs, marinades en sauzen maken het verschil.

Bekijk product: BBQ Sauzen rubs & marinades – Steven Raichlen

BBQ Sauzen rubs & marinades – Steven Raichlen

 


Bekijk alle BBQ boeken

In de winkel kun je alle boeken vinden en even rustig doorbladeren. Pak er gerust een kopje koffie bij :). Uiteraard staan alle boeken ook in de website in de productcategorie BBQ boeken.

Shop hier de boeken uit dit artikel

  • UitverkochtBBQ Sauzen rubs & marinades

    BBQ Sauzen rubs & marinades – Steven Raichlen

  • Uitverkocht

    Burgers – Laurentz Craane & Gerbrand Kruijssen

    De lekkerste vlees-, vis- en vegaburgers

  • Uitverkocht

    Fantastische vleesrecepten voor een culinaire bbq – Steven Raichlen

  • Uitverkocht

    Het ultieme kamadoboek

    90 recepten van BBQ rookie naar volwaardig kamado chef

  • UitverkochtHete kolen compleet

    Hete kolen compleet

    Alles over grillen en koken met een kamado

  • UitverkochtPizzabijbel Simon Giaccotto

    Pizzabijbel – Simon Giaccatto

    Van Caprese tot Magherita en van Napoletana tot Quatro Formaggi

  • UitverkochtRook! Steven Raichlen

    Rook! – Steven Raichlen

  • UitverkochtWildbijbel Peter Klosse

    Wildbijbel – Peter Klosse

    Werken met wild

BXC-Teampagina-Emy

Geschreven door:

Ontvang je iedere week de mailing van ons boordevol recepten en tips? That's Emy. Ze zet de kennis vanuit de chefs om naar toffe artikelen, recepten en tips waar jij thuis mee aan de slag kunt om je gerecht steeds een beetje beter te maken. Ook deelt ze deze informatie via social media en uiteraard op deze website. Emy wil jou online van alles leren!

Bekijk team BBQ